TOP 09 začne kampaň v Rathově Hostivici

Pochodem ze středočeské obce Hostivice do Buštěhradu chce začít ve čtvrtek 30. srpna svou celostátní předvolební kampaň do krajských a senátních voleb TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí.

23. 8. 2012

Středočeské obce si volební tým TOP 09 vybral kvůli tomu, že jsou neslavně spojeny s korupční aférou bývalého hejtmana za ČSSD Davida Ratha. Podle mluvčí strany Alžběty Plívové chtějí ukázat na nejožehavější problém, který nové hejtmany čeká. „Obec Hostivice byla záměrně vybrána proto, jelikož ilustruje, kam až může dojít současný stav hospodaření krajů. Totiž netransparentní a nečitelné rozdělování krajských dotací,“ řekla Právu Plívová.

V Hostivici by se měli sejít všichni kandidáti TOP 09 a Starostů na hejtmany i senátory.

Hostivice je domovská obec Davida Ratha, která za jeho úřadování měla nadprůměrný přísun peněz z krajských dotací. V katastru obce Buštěhrad stojí chátrající zámek.

Při zahájení kampaně chce TOP 09 představit, jak hospodaří hejtmani ČSSD a jak prý soc. dem. bude hospodařit, pokud se její zástupci dostanou do krajských vlád. Jedním z návrhů je změna zákona na rozdělování krajských dotací, kterou představila poslankyně a kandidátka na středočeskou hejtmanku Helena Langšádlová.

„Návrh umožní veřejnou kontrolu, což je v boji proti korupci zásadní. Zároveň budou tato pravidla krajská vedení motivovat k hospodárnějšímu rozdělování prostředků daňových poplatníků. V případě jejich porušení bude kraji hrozit pokuta,“ uvedla.

Oldřich Danda

Právo, 23. 8. 2012, Rubrika: Zpravodajství, str. 3

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme