× Pojďte do toho s námi.

TOP 09 a STAN: Nehromadíme funkce, pracujeme zodpovědně

31. 5. 2012

Lídři TOP 09 a STAN do krajských voleb nelpí na funkcích a požitcích, které nabízí politická práce. V případě, že budou zvoleni po podzimních krajských volbách do funkcí hejtmanů, chtějí se práci v regionech věnovat naplno. Proto už dnes dávají veřejný slib, že v takovém případě složí funkce poslanců a senátorů.

Práce na krajích pro ně bude v případě, že přijmou tuto zodpovědnou funkci, prvořadá.  „Nemyslím si, že je možné funkci hejtmana dělat dobře v souběhu s prací poslance. Počítám s tím, že pokud se stanu hejtmanem Zlínského kraje, samozřejmě opustím post předsedy poslaneckého klubu a zároveň složím poslanecký mandát,“ říká Petr Gazdík předseda hnutí Starostů a nezávislých a kandidát na hejtmana Zlínského kraje, který je zároveň nejmladším lídrem na kandidátkách TOP 09 a STAN.

Stejný slib dalo dalších šest poslanců TOP 09 a jeden senátor, kteří jsou kandidáty na hejtmany za TOP 09 a STAN. Patří mezi ně místopředsedové TOP 09 - Helena Langšádlová, která kandiduje na hejtmanku Středočeského kraje, a Pavol Lukša, lídr kandidátky v Moravskoslezském kraji. A další jedničky kandidátek -  Zdeněk Bezecný v Jihočeském kraji, Bořivoj Šarapatka v Olomouckém kraji, Ladislav Jirků v kraji Vysočina a senátor Jan Horník v Karlovarském kraji.

Být hejtmanem či hejtmankou je práce na plný úvazek. Je třeba k ní přistoupit stejně zodpovědně jako k práci v parlamentu. Kraje si rozhodně zaslouží lepší správu a obce rovnocenného partnera. To jim nabízíme,“ míní poslankyně Helena Langšádlová.

TOP 09 kandiduje do krajských zastupitelstev poprvé a postavila kandidátky ve všech třinácti krajích, kde se bude na podzim volit. Společně s hnutím Starostové a nezávislí jde do voleb ve dvanácti krajích. Do kampaně pro krajské volby strany vloží celkem 28 milionů korun, na financování se budou podílet také jednotlivé krajské organizace. Strany budou používat pro tyto volby také nové společné logo.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09

V Praze 31. 5. 2012

Osobnosti:
Zdeněk Bezecný, Petr Gazdík, Jan Horník, Ladislav Jirků, Helena Langšádlová, Pavol Lukša, Bořivoj Šarapatka
Témata:
Veřejná správa a regionální rozvoj
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09