× Pohněme s tím. Společně!

Starostové za TOP 09 vyvěsili na radnice francouzské vlajky

8. 1. 2015

Státní vlajky Francie vyvěsí na svých radnicích starostové zvolení za TOP 09. Ve dnech francouzského státního smutku tím chtějí po včerejší tragédii v týdeníku Charlie Hebdo vyjádřit svou účast s oběťmi teroristického útoku.

Vlajky budou viset na radnicích městské části Praha 6, Praha 5, Praha Libuš - Písnice, ale také v jihomoravských Drnovicích nebo v Bolaticích v Moravskoslezském kraji. Na půl žerdi budou symbolicky na budovách radnic až do soboty.

„V souvislosti s teroristickým útokem v Paříži jsme na budově úřadu MČ Praha-Libuš na tři dny vztyčili francouzskou vlajku jako projev solidarity s touto zemí a jejími obyvateli,“ říká starosta městské části a předseda pražské TOP 09 poslanec Jiří Koubek. „Komu se nelíbí náš styl demokracie, ke kterému patří i možnost karikovat křesťanství či islám, není v naší společnosti vítán. Svoboda vyznání, svoboda slova, svoboda karikovat je pro nás cenná,“ doplnil v reakci na včerejší útok v redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo.

Stejné gesto udělali i starosta Prahy 6 Ondřej Kolář, Prahy 5 Radek Klíma, starosta Bolatic poslanec Herbert Pavera, a také starosta Drnovic Petr Ducháček. „Chtěl jsem tímto gestem nejen vyjádřit solidaritu, ale také ukázat lidem v Drnovicích, že událost v Paříži, která by se mnohým mohla zdát vzdáleným místem, se nás dotýká víc, než si připouštíme,“ míní Petr Ducháček.

Martina Týblová, tisková mluvčí TOP 09

V Praze 8. ledna 2015