SPOLU: Národní sportovní agentura bude transparentnější

Poslanecká sněmovna dnes nadstranickou většinou schválila Novelu zákona o podpoře sportu. Financování sportu bude díky úpravě fungování Národní sportovní agentury transparentnější a odpolitizované.

14. 12. 2022

„Novela má přicházet ve chvílí, kdy je třeba něco změnit, a Národní sportovní agentura potřebovala nový impuls. Jsem rád, že zavádíme i kontrolní mechanismy. Do NSA posíláme 7 miliard a všichni doufáme, že to bude více. No a je přece přirozené, že bychom měli mít přehled, jak se s těmi penězi zachází, jak jsou čerpány. Právě dozorčí komise, která vzniká, by měla zabránit tomu, aby existoval politický vliv na jakoukoliv konkrétní žádost, se kterou NSA pracuje. Musí tu být možnost pro běžné žadatele, kluby, zástupce municipalit, aby se měli na koho obrátit. Je také nutné, aby komise vznášela podněty k předsedovi NSA. Na závěr mi dovolte, abych poděkoval Karlu Haasovi a celé skupině za to, jak novelu připravila a odpracovala. Je to důkaz, že se tady sešli poslanci, kteří mají zájem na tom, aby sport fungoval transparentně a předvídatelně a aby se zabránilo jakémukoli dalšímu politizování,“ říká poslanec TOP 09 Pavel Klíma.

„Jsem hrozně rád, že novela o podpoře sportu, která má výrazně posunout k lepšímu fungování Národní sportovní agentury, prošla třetím čtením. Jsem také rád, že prošla nejen koaličními, ale i opozičními hlasy, za což chci poděkovat a čehož si vážím. Kdo chce změnit NSA a fungování českého sportu k lepšímu, ten pro novelu hlasoval,“ doplnil poslanec ODS Karel Haas.

Jan Kocourek, tiskový mluvčí TOP 09

Štítky
Osobnosti: Pavel Klíma
Témata: Sport
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme