Schwarzenberg: Zahájili jsme pracovní návštěvu USA

Prohlášení ministerstva zahraničních věcí

30. 5. 2011

Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg zahájil 28. května 2011 pracovní návštěvu Spojených států amerických, během níž navštíví státy Texas, Kalifornii a dále Washington D.C. a New York. Delegaci doprovází zástupci podnikatelů z oborů informačních technologií, filmového průmyslu a skupina vědců se zaměřením na civilní jadernou energetiku.

Ministr Schwarzenberg navštívil 28. května město Ennis v Texasu, kde se zúčastnil slavnostního defilé výročního 45. Polka festival. Při této příležitosti se setkal s krajanskou komunitou a válečnými veteráni, kteří v roce 1945 ve službách americké armády osvobozovali Československo a udělil jim vyznamenání Ministerstva obrany České republiky.

Následující den při návštěvě Houstonu se ministr Schwarzenberg účastnil spolu s českým velvyslancem v USA Petrem Gandalovičem a velvyslancem USA v Praze Normanem Eisenem podpisu dohody o vědecké spolupráci v oblasti civilního využití jaderné energie. Jedná se o projekt, jehož cílem je rozvinutí vzájemné spolupráce ve výzkumu, při tvorbě výukových programů, při výměnách výzkumného materiálu, studentů a profesorů, poskytování stipendií, společné doktoráty apod. 30. května ukončí ministr návštěvu Texasu a přesune se do Kalifornie.

Ministerstvo zahraničních věcí

parlamentnilisty.cz, 30. 5. 2011, Rubrika: Politici voličům

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme