Praha 10: Podali jsme žalobu na neplatnost voleb do Senátu

Strany TOP 09 a Starostové podaly žalobu na neplatnost doplňovacích voleb v senátním obvodě Praha 10. Koalice má vážné pochybnosti o výsledku prvního kola těchto doplňovacích voleb. Kandidátka koalice Renata Sabongui v něm neuspěla jen velmi těsným rozdílem 5 hlasů. 

9. 10. 2014

„Máme vážné a také znaleckým posudkem renomovaného statistika odůvodněné pochybnosti o výsledcích v jednom okrsku tohoto senátního obvodu. Chceme proto, aby soud výsledky přezkoumal a případně rozhodl o regulérnosti těchto voleb,“ řekl volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček.

Renata Sabongui potvrdila, že okrsku, který koaliční strany zmiňují jako sporný v žalobě, vedla velmi aktivní kontaktní kampaň s velkou účastí voličů. Sečtené výsledky a jejich znalecké posouzení, které si strana nechala zpracovat, říká, že takový výkyv voličské přízně je krajně nepravděpodobný. Ve třech předchozích volbách byl výsledek TOP 09 v těchto lokalitách násobně vyšší.

Strana podala žalobu přímo k Nejvyššímu správnímu soudu dnes odpoledne.

„Dovolte mi, abych především poděkovala těm, kteří mne volili. Kampaň byla pro mne nejcennější v poznání velkého množství báječných lidí a jejich názorů nejen na problémy Prahy. Velmi si toho vážím, stejně jako si vážím podpory obou stran i jejich podporovatelů a hlasu každého voliče, kterému není lhostejné, kdo bude jeho část města v horní komoře zastupovat. Zachovejte mi přízeň, prosím, kvůli takovým lidem do toho půjdu při nejbližší příležitosti znovu! říká Renata Sabongui.

V obvodu Praha 10 se konaly doplňovací volby do Senátu o týden dříve, než byl prezidentem vypsaný termín pro řádné senátní volby v celé ČR. Senátora a bývalého válečného reportéra Jaromíra Štětinu, který se v květnu stal europoslancem za TOP 09 a Starosty, by podle dosavadních výsledků nahradila kandidátka Strany zelených a ČSSD.

Martina Týblová, tisková mluvčí TOP 09

9. 10. 2014

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme