Petr Gazdík k výrokům Ministerstva pro místní rozvoj

Zásadně nemohu souhlasit s tím, že předložená novela zákona o veřejných zakázkách není v danou chvíli obklopena chaosem. Pokud se na mě jako na předsedu poslaneckého klubu obracejí poslanci zmatení a rozhořčení z postupu Ministerstva pro místní rozvoj s otázkou, jak bude hlasování vypadat, pokud je svolána porada předsedů klubů ve formátu K6, aby se zmatek vyřešil, je klid Ministerstva pro místní rozvoj spíše zarážející.

12. 10. 2011

Vítám nicméně projevenou ochotu v boji proti korupci a předpokládám, že ze strany ministerstva vymizí i neochota hlasovat pro náš návrh. Ten totiž plně vychází z koaliční smlouvy a přivádí do praxe to, co mělo být již dávno pevnou součástí novely. Pokud za rok pilné práce nebylo ministerstvo schopno tato protikorupční opatření zapracovat, chápu jako náš nezpochybnitelný úkol to učinit nyní.

Poslanci TOP 09 předložili svůj návrh v rámci běžného legislativního procesu. Nepopírám, že vždy existují body, které lze zdokonalit. I proto uvítám relevantní změny předložené ve druhém čtení. V tuto chvíli však trváme na tom, aby se korupci v České republice zabránilo co nejdříve a aby se členové koaličních stran vyslovili v jeho prospěch.“

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09