Na půdě Sněmovny vznikla Evropská platforma

1. 11. 2018

Poslanci demokratických stran, kteří zastupují různé názorové proudy, založili v Poslanecké sněmovně Evropskou platformu. Chtějí tak českou veřejnost objektivně informovat o evropské politice a aktivně se na ní podílet.

Dnes se konalo již páté setkání Evropské platformy. Zakládající členové Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), Marek Výborný (KDU-ČSL), Jan Farský (STAN), Mikuláš Peksa (Piráti), Ondřej Veselý (ČSSD), Adam Kalous (ANO), Martin Baxa (ODS) a řada dalších poslanců ze sedmi poslaneckých klubů deklarovali, že Evropskou unii vnímají jako záruku stability, míru a bezpečí našeho kontinentu a silného hráče mezinárodního obchodu.

„Nabízíme pozitivní přístup k informování o našem životě v Evropě. Nesouhlasíme s tím, že se dnes pro svůj vlastní prospěch snaží cizí zájmy manipulovat s českou veřejností. Proto chceme posílit otevřenost naší společnosti k vnímání Evropské unie takové, jaká je – na cestě k důležitým reformám a nepostradatelná. Budeme usilovat o to, aby zaznívala rozumná a realistická řešení problémů, se kterými se Evropská unie potýká,“ uvedla po jednání Markéta Pekarová Adamová, poslankyně a 1. místopředsedkyně poslaneckého klubu TOP 09.

Zakládající členové Evropské platformy také představili logo této iniciativy a vyzývají poslance demokratických stran, aby se k Evropské platformě připojili.

„Evropská platforma je tady pro každého, komu záleží na silné a hrdé České republice. Společně budeme v Evropě slyšet,“ řekl Marek Výborný, poslanec KDU-ČSL.

Příloha:

Logo Evropské platformy

Deklarace Evropské platformy

Praha 1. listopadu 2018

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Přílohy
DOCX Deklarace Evropské platformy.docx (291.3 kB) PNG Logo Evropské platformy.png (27 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme