Na půdě Sněmovny vznikla Evropská platforma

1. 11. 2018

Poslanci demokratických stran, kteří zastupují různé názorové proudy, založili v Poslanecké sněmovně Evropskou platformu. Chtějí tak českou veřejnost objektivně informovat o evropské politice a aktivně se na ní podílet.

Dnes se konalo již páté setkání Evropské platformy. Zakládající členové Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), Marek Výborný (KDU-ČSL), Jan Farský (STAN), Mikuláš Peksa (Piráti), Ondřej Veselý (ČSSD), Adam Kalous (ANO), Martin Baxa (ODS) a řada dalších poslanců ze sedmi poslaneckých klubů deklarovali, že Evropskou unii vnímají jako záruku stability, míru a bezpečí našeho kontinentu a silného hráče mezinárodního obchodu.

„Nabízíme pozitivní přístup k informování o našem životě v Evropě. Nesouhlasíme s tím, že se dnes pro svůj vlastní prospěch snaží cizí zájmy manipulovat s českou veřejností. Proto chceme posílit otevřenost naší společnosti k vnímání Evropské unie takové, jaká je – na cestě k důležitým reformám a nepostradatelná. Budeme usilovat o to, aby zaznívala rozumná a realistická řešení problémů, se kterými se Evropská unie potýká,“ uvedla po jednání Markéta Pekarová Adamová, poslankyně a 1. místopředsedkyně poslaneckého klubu TOP 09.

Zakládající členové Evropské platformy také představili logo této iniciativy a vyzývají poslance demokratických stran, aby se k Evropské platformě připojili.

„Evropská platforma je tady pro každého, komu záleží na silné a hrdé České republice. Společně budeme v Evropě slyšet,“ řekl Marek Výborný, poslanec KDU-ČSL.

Příloha:

Logo Evropské platformy