MPSV: sKartu změníme tak, aby neporušovala zákon

Ministerstvo práce a sociálních věcí respektuje dnes zveřejněné závěry kontrol Úřadu pro ochranu osobních údajů, které se týkají sKarty. Má už připravené návrhy na změny legislativy, o kterých bude ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová jednat s premiérem. Zásadní nápravou přitom bude, aby vše, co s sKartou souvisí, bylo v souladu s platnými zákony.

30. 1. 2013

Ministerstvo práce a sociálních věcí chce změny týkající se  sKarty prosadit do konce června. Tedy přesně v termínu, který ji dává Úřad pro ochranu osobních údajů. „Dnešní rozhodnutí Úřadu na ochranu osobních údajů je samozřejmě nepříjemné. Na ministerstvu už nějakou dobu usilujeme o to, abychom změnili sKartu v lepší službu pro občany a vyhověli také námitkám dohlížejících úřadů. Brzy zveřejníme zásadní změny zákona, díky kterým se nová sKarta stane nejen vstřícnější vůči klientům, ale vyřešíme také problémy, na které nás úřad upozornil,“ říká ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová.        

Za zásadní ministryně Ludmila Müllerová považuje prosazení změn zákonů a odstranění kritizovaných nedostatků, které se dotýkají právě ochrany osobních údajů. Všechny kroky bude MPSV s Úřadem pro ochranu osobních údajů průběžně konzultovat. 

Štěpánka Filipová
tisková mluvčí MPSV

V Praze 30. 1. 2013

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme