LIKE pro topku – každý by rád

Příznivci, komunikace, inovace. Tyto, pro TOP 09 zásadní, ingredience se o víkendu smísily na workshopu o sociálních sítích v politické kampani. „Podobná akce je u nás doposud něčím nevídaným. Politické strany většinou nezapojují příznivce do takové míry, jako se o to snažíme již tři roky my,“ řekl volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček.

13. 9. 2012

Během nabitého šestihodinového programu se účastníci nejprve dozvěděli o možnostech využití Twitteru i Facebooku a v dalším bloku byla představa inspirace ze zahraničních volebních kampaní. Nejvíce však účastníky workshopu zaujaly přednášky Davida Brady a Marka Prchala, kteří se snažili nastínit, jakým způsobem lze vytvořit poutavé příspěvky do prostředí sociálních sítí. Poslední blok byl zaměřen na prezentace samostatných prací, kdy si mohl každý vyzkoušet, jak vytvořit sdělení pro politickou stranu.

Vrcholem semináře byla prezentace před porotou, které předsedal ministr zdravotnictví Leoš Heger. Ne náhodou proto byla všechna témata zaměřená na zdravotnictví. „Oceňuji, když má tolik mladých chuť tvořit něco kreativního, obzvláště když je to pro politickou stranu,“ komentoval Leoš Heger.

TOP 09 je známá svými inovativními přístupy ke komunikaci. Na Facebooku je se svými 50 tisíci fanoušky nejaktivnější politickou stranou. Úspěch slavila s aplikacemi "Oznámkuj se" nebo "Beru si vás na triko". Její komunikace byla oceněna prestižní cenou Zlatý středník TOP RATED. Celý workshop byl prostřednictví služby Google Hangout přenášen živě na YouTube.

Petr Ducháček

V Praze 13. 9. 2012