Kučera: Pane ministře, přestaňte škodit životnímu prostředí a rezignujte

22. 10. 2015

Místopředseda poslaneckého klubu Michal Kučera (TOP 09) dnes v interpelaci vyzval ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) k rezignaci. Přírodě by podle Kučery prospělo, aby se ministr věnoval raději tomu, čemu skutečně rozumí.

Vláda tento týden rozhodla o prolomení ekologických limitů těžby, pomohl k tomu i hlas ministra životního prostředí.

Vy jste, pane ministře, s dvouletou zkušeností s výkonem funkce ministra životního prostředí a - pokud je mi známo – s nulovou vědeckou činností v oblasti ekologie, absolutně popřel práci mnoha českých vědců a osobností, jako Ivan Dejmal, Bedřich Moldán nebo Josef Vavroušek, kteří se o přijetí limitů zasadili,“ uvedl expert TOP 09 na životní prostředí Michal Kučera při čtvrteční interpelaci.

Ministrovi životního prostředí zároveň vyčetl, že své rozhodnutí obhajuje argumentem, že z pohledu ochrany přírody bude mít prolomení limitů jen zanedbatelné dopady.

Poslanec Kučera Richarda Brabce proto požádal o odborné stanovisko ministerstva životního prostředí, ve kterém jeho úřad jasně vysvětlí, jak je možné, že povrchová těžba o rozloze 5x5 kilometrů nemá negativní dopad na krajinu a zdraví lidí.

Na základě vašich vyjádření a vašeho hlasování, které jde přímo proti ochraně přírody a krajiny, bych vás chtěl vyzvat, abyste nepůsobil další škody na životním prostředí a zvážil vaší rezignaci na pozici ministra životního prostředí. Pane ministře, věnujte se spíše oblasti, která je vám evidentně bližší, tedy průmyslu a obchodu,“ vyzval ministra člen sněmovního výboru pro životní prostředí Michal Kučera. 

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 22. října 2015

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme