Gazdík: Nehorázné. Babiš nešetří, ale přitom chce úspory po obcích

19. 5. 2014

Ministr financí Andrej Babiš chystá pravidla, která radnicím určí, jak Se nejvíce mohou zadlužit. Zdůvodňuje to tím, že podle nejnovějších údajů dluží více než polovina obcí a měst v Česku dohromady přes 92 miliardy korun. Je to nehorázné od vlády, která odmítá šetřit a vyrábí dluhy, říká místopředseda poslanecké sněmovny Petr Gazdík (klub TOP 09 a Starostové).

Současná vláda odmítá šetřit peníze daňových poplatníků a jen letos vyrobí dluh, který je vyšší než dluhy všech obcí v zemi dohromady. Tato vláda také odmítá podepsat články Fiskální smlouvy, kterými by se zavázala k zastavení zadlužování země. A místo toho se snaží blokovat hospodaření obcí. To je opravdu nehorázné,“ řekl místopředseda poslanecké sněmovny Petr Gazdík ( klubTOP 09 a Starostové).

Gazdík upozornil, že největší dluhy v Česku mají ta největší města - Praha, Brno, Ostrava a Plzeň. „Obce dlouhodobě hospodaří lépe než stát a peníze využívají na vytváření pracovních míst a rozvoj ekonomiky. Zlepšují také služby pro své obyvatele. Vláda a její ministr Babiš přitom občanům slibovala, že bude podporovat hospodářský růst země. Tento slib ale neplní. Naopak se v době, kdy se ekonomika dostává z recese i díky úsporám bývalé vlády, rozhodla peníze projíst,“ dodal Gazdík.

Martina Týblová, tisková mluvčí TOP 09

19. 5. 2014

Štítky
Osobnosti: Petr Gazdík
Témata: Venkov
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme