Důchodová reforma má svůj návod. Pro každého

Vyjádření ministerstva práce a sociálních věcí a ministerstva financí

Ministerstvo práce a sociálních věcí a ministerstvo financí nabízí nově lidem Manuál k důchodové reformě. Podrobný asi třicetistránkový materiál informuje o všech současných změnách v důchodovém systému.

14. 1. 2013

„V naší nové publikaci jsou důležité a praktické informace úplně pro každého. Může pomoci zaměstnancům, živnostníkům, zaměstnavatelům i pracovníkům státní správy. Důchodová reforma totiž není jen nový II. pilíř, ale přináší i další změny ve státním I. pilíři a soukromém III. pilíři,“ říká ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová.

Příručku připravovala obě ministerstva a také odborníci z České správy sociálního zabezpečení a Generálního finančního ředitelství. Dokument formou odpovědí na často kladené dotazy umožní občanům orientovat se v důchodové reformě a pomůže jim se skutečně odpovědně rozhodnout, jak se zabezpečit na stáří.

„Zároveň jsme do Manuálu zařadili reakce na nepřesnosti a mýty, které o změnách důchodového systému kolují,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.  

Manuál najdete na:

K důchodové reformě ministerstvo práce a sociálních věcí ve spolupráci s ministerstvem financí připravilo ve všech krajských městech také sérii patnácti kulatých stolů.

Druhý se uskuteční už zítra, tedy v úterý 15. ledna, v Liberci. Diskutovat na něm budou odborníci z MPSV, MF a Finanční správy ČR s pracovníky okresních správ sociálního zabezpečení, úřadů práce, finančních úřadů, penzijních fondů, profesních asociací a zaměstnavatelů.

Pro veřejnost jsou k dispozici také letáky a informační linka na čísle 234 712 111.  

Štěpánka Filipová, tisková mluvčí MPSV
Ondřej Jakob, tiskový mluvčí MF

V Praze 14. 1. 2013

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme