Dominik Feri konečně přesvědčil premiéra ke změně komunikace opatření. Pomůže připravit web

23. 10. 2020

Poslanec TOP 09 Dominik Feri na dnešním jednání přesvědčil premiéra Andreje Babiše, aby změnil prezentaci vyhlašovaných opatření týkajících se epidemie koronaviru. Shodli se na vytvoření webu, kde budou opatření prezentována jednoduchou a srozumitelnou formou.

„Jsem rád, že se konečně po půl roce podařilo přesvědčit premiéra, aby vláda komunikovala jinak. Opatření se od začátku epidemie vyhlašují nesrozumitelně, jsou psaná právnickým jazykem a prezentovaná složitě, takže se v nich občané nezvládnou zorientovat. S premiérem a panem Dzurillou jsme se dohodli, že vznikne web, na kterém budou všechny důležité informace prezentované jednoduchou, přehlednou a srozumitelnou formou,“ říká poslanec Dominik Feri.

V současné době probíhá vytváření týmu, který bude celý projekt zajišťovat.

„Nebude se jednat pouze o web, ale o celý systém, který propojí jednotlivé resorty s komunikačním týmem. Ten pak bude schopný relevantně odpovídat na konkrétní dotazy. Nesmí vzniknout další call centrum, kde budou bezradní operátoři, kteří nebudou umět odpovědět na konkrétní dotazy,“ vysvětluje Feri.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Štítky
Osobnosti: Dominik Feri
Témata: Covid-19
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme