Benefiční koncert pro české „děti ulice“

6. 9. 2012

V neděli 2. září 2012 se na hradčanském Novém Světě v divadle Ungelt uskutečnil benefiční koncert paní Marty Kubišové pro české „děti ulice“. Nad koncertem jsem převzal záštitu. Projekt Šance realizuje od roku 1995 první preventivní a humanitární program pro komerčně sexuálně zneužívané děti a mládež a oběti obchodování s lidmi.

Přeji Projektu Šance, který pomáhá svým klientům v úspěšném přechodu mezi ulicí a běžným životem, co nejvíce pozitivně ovlivněných lidských životů. Šance svou činnost vykonává v souladu s přesvědčením, že není umění někomu v nouzi dát najíst, ale naučit ho na jídlo si vydělat. Souhlasím.

Jsem rád, že Ministerstvo financí v rámci svých možností mohlo prostřednictvím Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Projektu Šance pomoci vypůjčením nezbytných nebytových prostorů pro pracovní dílnu. Pracovní terapeutické dílny pomáhají „dětem ulice“ získat základní sociální návyky potřebné pro zařazení do normální společnosti. Mají tak ve své těžké životní situaci na vybranou a nemusí si na své živobytí vydělávat na ulici.

Miroslav Kalousek
ministr financí

V Praze 6. 9. 2012

Štítky
Osobnosti: Miroslav Kalousek
Témata: Kultura
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme