Adventní setkání v Poslanecké sněmovně

12. 12. 2014

Poslanci z klubu TOP 09 a Starostové se dnes zúčastnili tradičního adventního setkání v Poslanecké sněmovně.

Opět po roce uspořádali poslanci z klubu TOP 09 a Starostové společné slavnostní adventní setkání pro poslance, zaměstnance a hosty sněmovny. Mezi těmi nechyběl ani arcibiskup pražský Dominik Duka. Všechny přivítal předseda klubu a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Stalo se milou tradicí v adventním čase, kdy si dokážeme, že i v Poslanecké sněmovně se můžeme ztišit a užít si něco jiného než politické starosti a těšit se z příchodu Spasitele,“ řekl Miroslav Kalousek. Úryvky z Bible přečetli poslanci Daniel Korte a Petr Gazdík, místopředseda sněmovny. Poslankyně Nina Nováková zazpívala žalm.

V průběhu snídaně zazněla i adventní promluva kardinála a pražského arcibiskupa Dominika Duky, který všem popřál klidný adventní čas: „Vážení přítomní, milí přátelé. Někdy mám dojem, že nežiji v adventním čase, ale v avanti čase. Chtěl bych vám popřát, abyste nepodlehli pocitu zmarnění. A že to dítě, které se narodilo v Betlémě, nám dalo sílu a odvahu vidět očima dítěte krásu a žasnout,“ řekl politikům Dominik Duka. Snídaně se zúčastnil i synodní senior Českobratrské církve evangelické Joel Ruml.

V prostorách Státních akt sněmovny promluvili také zástupci Komunity Sant' Egidio, kteří přiblížili aktivity společenství a uvedli tradiční adventní sbírku. Ta je tentokrát spojena s arcibiskupstvím a její výtěžek půjde na pořádání oběda pro chudé a osamělé v hlavním městě.

Příjemnou vánoční atmosféru navodil hudební soubor hry na ruční zvonky Zvonky dobré zprávy a adventní čas si hosté připomněli i při čtení z Bible.

Martina Týblová, tisková mluvčí TOP 09

Praha 12. prosince 2014