Adamová: Žádáme o informace ze zasedání Ústředního krizového štábu

19. 3. 2020

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová požádala předsedu Ústředního krizového štábu Romana Prymulu o poskytování pravidelných zápisů ze zasedání štábu.

„V mimořádné situaci, v níž se celá Česká republika nachází, je nutná co nejlepší informovanost veřejnosti. Politické strany v Poslanecké sněmovně zastupují miliony svých voličů. Mají možnost napomoci Ústřednímu krizovému štábu, Bezpečnostní radě státu i vládě s uklidněním obyvatel, s poskytnutím součinnosti a tím i lepšímu zvládnutí celé situace,“ napsala předsedkyně TOP 09 profesoru Prymulovi.

„Je to rozhodnutí čistě v kompetenci pana předsedy a v žádném případě se nejedná o jeho povinnost. Těžká doba si však žádá také vstřícná gesta,“ dodává Markéta Pekarová Adamová. 

Podle jednacího řádu Ústředního krizového štábu je zápis distribuován na vyjmenovaná místa a ponechává se i prostor na rozhodnutí předsedajícího: “...pokud předsedající nerozhodne jinak.”

„Jsem přesvědčena, že veřejnosti by měl jednotlivá opatření komunikovat právě předseda Ústředního krizového štábu. Komunikace by tím byla přehlednější a důvěryhodnější,” dodala předsedkyně TOP 09.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme