TOP 09 chce nastavit přísná, ale fér pravidla

Nalajnovat hřiště, nastavit přísná, ale fér pravidla a zajistit neúplatné rozhodčí. Tak si kandidáti bývalé vládní strany TOP 09 představují fungování státu po předčasných volbách. „Nechceme už zvyšovat daně, ale nechceme je ani snižovat. Je potřeba peníze nechat podnikatelům, aby se mohli dále rozvíjet. Pokud neustále budeme daňové prostředí měnit, tak nám podnikatelé utečou na východ,“ uvedl lídr TOP 09 pro Moravskoslezský kraj Pavol Lukša.

8. 10. 2013

K prioritám strany, která opět vsadila na spolupráci se starosty měst a obcí, je pro Moravskoslezský kraj vytváření vhodných podmínek pro podnikání, získávání nových investorů a postupná přeměna těžkého průmyslu v kraji.

„Ceny uhlí jsou dílčí proměnnou, na které bude záviset, jestli se tady bude těžit ještě deset nebo dvacet let. Už nyní je ale třeba začít myslet na to, co bude následovat,“ řekl Právu Lukša a zároveň odmítl, že by měl stát nařizovat soukromé firmě, aby podnikala se ztrátou.

„Do budoucna je třeba zajistit zcela novou úroveň vztahů mezi vládou, krajem a největšími zaměstnavateli, aby se už nemohlo stát, že budeme postaveni před hotovou věc, jak tomu bylo v případě Dolu Paskov,“ upozornil Lukša.

Zároveň uvedl, že pokud se těžký průmysl v kraji změní, najdou v něm uplatnění i mladí lidé, kteří jinak z kraje ve velkém odcházejí.

Za dvacet let se struktura průmyslu v kraji nezměnila. Nové technologie tady příliš možností nenabízejí. A to je nutné změnit,“ nastínil krajský volební lídr TOP 09.

tom

Právo, 8. 10. 2013, rubrika: Severní Morava a Slezsko, str. 10

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme