Jahelka spustil kampaň, politikou neobtěžuje

12. 9. 2014

Stovky lidí se v úterý večer nechaly přilákat na předvolební mítink do zámku v Kamenici nad Lipou. Kandidát TOP 09 za Pelhřimovsko Ivo Jahelka ho totiž pojal po svém a strategie se vyplatila. Na veselém koncertu známého „zpívajícího advokáta“ politika neobtěžovala.

„Pojď, táto, dokud je místo. Já jsem zvědavá. Nikdy jsem ho ještě neviděla naživo,“ mimoděk vyslechlo Právo komunikaci staršího manželského páru, který se zastavil před agitačními plakáty u vstupu do kamenického zámku. Lidem bylo zřejmé, že jim zahraje člověk, který kandiduje do Senátu, a vlastně i proto – a přesto šli v první řadě na koncert. Pobavit se, uvolnit se. Přišlo jich skutečně hodně, nádvoří zámku v malebném městě, které i s integrovanými částmi čítá čtyři tisíce obyvatel, zaplnily stovky lidí v širokém věkovém spektru. Odcházeli spokojeni.

„V politice jsem se nikdy nepohyboval, nikdo mě tam nikdy nelákal a – po pravdě – nikdy mě to ani nenapadlo,“ přiznal zkušený právník, že vstupuje na půdu dosud neprobádanou. Jak ale naznačil, nabídka TOP 09 se trefila takříkajíc do černého, když osobní přemítání proměnila v motivaci. „Je načase, aby do politiky začali víc chodit „lidi ze života“. A aby politici uměli aspoň číst zákony, pokud mají rozumět tomu, o čem hlasují,“ připomněl mj. svoji silnou parketu a také výzvu všem lidem, kteří mají druhým co nabídnout.

Jahelkovo politicko-koncertní turné, nazvané podle zpívaného zveršovaného programu Ať je právo zase zdrávo!, navštíví v nadcházejících týdnech dvě desítky větších sídel volebního regionu a všude nabídne plnohodnotný koncert, jen s malou politickou tečkou. I ta ale voliče milujícího humor pobaví.

(pch)

Právo, 11. 9. 2014, rubrika: Jižní Morava - Vysočina, str. 10

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme