Adolfa Klepše podpořil Karel Schwarzenberg

17. 10. 2014

Závěr volební kampaně druhého kola senátních voleb dostal ráz určitého uvolnění před posledním soubojem. Na pivo si do hospody U Draka zašli včera večer příznivci kandidáta do Senátu Adolfa Klepše.

V posledních chvílích volební kampaně jej přijel podpořit i Karel Schwarzenberg. Beseda nesla tradiční název Na pivo s Karlem. Kníže přijel o hodinu a půl později než bylo v plánu, zdržela ho složitá dopravní situace u Jaroměře. Přesto na něj v trutnovské restauraci trpělivě čekali nejen zástupci místní Topky, ale i řada občanů.

„Adolfa Klepše jsem přijel podpořit, protože je kandidátem naší strany a byl mi doporučen. Člověk, který zachraňuje lidské životy, má jistě morální kredit pro práci v Senátu. A ten jeho kredit místní znají nejlépe, neboť mi jej doporučili,“ řekl pro Deník předseda TOP 09. V duchu uzavřené koaliční smlouvy si přišli s Karlem Schwarzenbergem povídat i zástupci vedení města včetně starosty Ivana Adamce. Diskutovalo se o problémech ve velké politice, předseda TOP 09 mimo jiné řekl, že ten, kdo úspěšně podniká, by neměl vést svou stranu jako firmu. A že podnikatele může účast v politice svádět na morální scestí.„Jeto jako byste hledali v bandasce mléka pstruha,“ řekl s humorem sobě vlastním Karel Schwarzenberg.

Kandidát do Senátu Adolf Klepš si myslí, že průběh druhého kola kampaně byl čistý, probíhal klidně a teď je potřeba vyčkat na verdikt. „Začínáme od nuly, může to být hodně napínavé. Kampaň do Senátu probíhala, myslím, korektně. Uvidíme, jak vše dopadne. Musím říct, že mě překvapila vyjádřená podpora lidí, od nichž bych to nikdy nečekal. To mě samozřejmě těší,“ řekl Adolf Klepš. Kde bude na výsledek voleb v neděli čekat, přesně neví. „Ještě nemáme jasno, ale určitě někde v regionu,“ dodal pro Deník Adolf Klepš.

Jana Mudrová

Krkonošský deník, 17. 10. 2014, rubrika: Krkonoše a Český ráj, str. 3

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme