Změny udělám za pochodu

Rozhovor s poslankyní za TOP 09 Jaroslavou Schejbalovou

31. 5. 2010

* Věřila jste, že to vyjde?

Věřila jsem TOP 09. Na jižní Moravě jsem předpovídala zisk 15,7 procenta hlasů, nakonec jsme měli 15,3 procenta. Skoro to vyšlo.

* Vy jste ale jako trojka prošla až jako poslední, čtvrtá v pořadí...

Ano, jeden kandidát mě přeskočil. Když jsme se dívali na výsledky, zjistili jsme, že lidé kroužkovali hlavně kandidáty s větším množstvím titulů. To byl zřejmý trend. I já jsem ale měla hodně preferenčních hlasů, přes čtyři tisíce. Chyběly mně tři desetiny procenta, abych taky někoho přeskočila.

* Vzdáte se po zvolení funkce ředitelky regionálního sdružení ČSTV?

Ano, nelze sedět na dvou židlích současně. Kroky ke změnám musím udělat už v nejbližších dnech či týdnech, za pochodu. Kdo mě nahradí, to je zatím otevřená záležitost. Největší předpoklady i profesní znalosti má, myslím si, kolegyně, která mě nyní zastupuje - ekonomka Magdalena Sedláková.

* Také studujete práva, nebo ne?

Ano, studuji při práci. Dá se to zvládat, i když přiznávám, že ve zkouškovém období je ta zátěž větší. Ale nepředpokládám, že bych studium přerušila, nerada bych.

* Kde a s kým jste úspěch slavila?

Nejprve v soukromí, pak jsem vyrazila za kamarády z TOPu do Brna. Slavili jsme v Doměpánů z Lipé. Bylo co. To víte, že jsem si dala i skleničku šampaňského.

* Jak velkou změnu přestupem do velké politiky čekáte?

Bude to něco úplně jiného, i když ne ve všem. I přimé nynější práci například trávím hodně času v Praze. Uvidíme.

Michal Šupálek

Břeclavský deník, 31. 5. 2010, Rubrika: Volby 2010, Strana: 5

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme