Vojtová: Senát má plnit svoji kontrolní funkci

Rozhovor s kandidátkou TOP 09 do Senátu Michaelou Vojtovou

Z deseti kandidátů na senátory za Kladensko, kteří se mezi sebou utkali v sobotních volbách, postupují do druhého kola současný senátor Jiří Dienstbier (ČSSD) a Michaela Vojtová (TOP 09+STAN). Jiří Dienstbier přesvědčil v prvním kole senátních voleb 30,63 % voličů, jeho soupeřka Michaela Vojtová 18,73 %. Se 14,89 % obsadil třetí pozici lékař Jiří Landa (ANO 2011), jenž, stejně jako dalších sedm soupeřů tímto v souboji o křeslo do senátu končí.

13. 10. 2014

Michaela Vojtová (TOP 09+STAN)

Čím jste podle vás nejvíce zapůsobila na voliče?
Myslím si, že se lidem na Kladensku zkrátka líbila moje kampaň, se spoustou lidí jsem mluvila a oslovovala je každý den. Oslovovala jsem i různé skupiny. Myslím si, že se povedlo oslovit hlavně Kladeňáky. Kampaň jsem cílila na to, že jsem Kladeňačka, která tu žije celý život a jsem tu s lidmi. Podle mě moje voliče zaujalo i to, že jsem normální žena, která chodí denně do práce a nemá k tomu žádné jiné funkce.

Snažím se, abych v případě úspěchu mohla zviditelnit náš region a starat se o lidi. Protože Senát je hlavně pojistka proti poslanecké sněmovně a má být jejím hlídacím psem. Má plnit svoji kontrolní funkci, pokud pochopitelně nenastane mimořádná situace, že převezme funkci sněmovny. Myslím, že tu hlavní funkci v současné době Senát nesplňuje, jelikož zde je téměř stejné zastoupení sociálních demokratů jako ve sněmovně.



Mezi lidmi se určitě do druhého kola ještě objevím a budu se snažit oslovit ty voliče, kteří dosud dali hlas na druhé straně politického spektra jiným kandidátům, již se do druhého kola nedostali. Budu se snažit voličům nabídnout nějakou alternativu vůči panu Dienstbierovi.

***

Michaela Vojtová se narodila 8. listopadu 1967.
Absolvovala Gymnázium v Kladně a posléze vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, kde získala inženýrský titul.
Po studiu začala působit v soukromé sféře. Poté Michaela Vojtová přestoupila ze soukromé sféry do státní.
Od ledna do května 2010 byla zaměstnána jako vedoucí finančního odboru na pražském úřadu.
Poté až do roku 2014 byla náměstkyní ministra kultury.

Toto je zkrácená verze článku.

Kateřina Husárová

Kladenský deník, 13. 10. 2014, rubrika: Volby, str. 2

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme