Smutný: Připomínejme si stále minulost...

Komentář poslance Jana Smutného

Tato slova slyšíme zpravidla z úst nás politiků, někdy v rodinách, ale zásadně chybějí ve školství.

27. 10. 2012

Vzpomínám si, zvláště dnes, několik dní po volbách, když jsem jako ředitel základní školy rozebíral inspekční zprávu školy a diskutoval s inspektory o výsledcích práce, a to hlavně v hodinách občanské výchovy a dějepisu.

Nebyla to kritika přímé práce učitele, ale systému, ve kterém studoval, vyrůstal a byl vychováván. Výsledek je, že tito ač kvalitní učitelé mají blok, díky kterému špatně připomínají období nástupu a vlády komunistické diktatury.

Sám jsem v hodinách zjišťoval, jak žáci s údivem poslouchali příběhy, na kterých jsem se snažil vysvětlit dopady nástupu a vlády komunistické diktatury.

Nevěřili, že by bez náhrady byly maminkám a tatínkům odebrány jejich živnosti, sklady nebo podnikání, nevěřili, že by spolužák s vyznamenáním nemohl podat přihlášku na střední školu, když tatínek nezvolí nebo je v opozici vůči starostovi a jiným představitelům politické reprezentace!

Proč mladí nechodí volit? Ano, tento blok nepřipomínání minulosti je také důvodem, proč mladý volič nejde k volbám, protože nemá zodpovědnost nad sebou samým a následně nad vývojem naší krásné republiky.

Jan Smutný
poslanec

Boleslavský deník, 27. 10. 2012, rubrika: U nás doma, str. 8

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme