Šéf TOP 09: Zeman vybízí podnikatele ke korupci

Výrok Miloše Zemana, že bude vydírat podnikatele, aby přispívali do jeho fondu na umazávání českého dluhu, nezůstal bez odezvy. Podle šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga by se prezidentův výrok dal označit za nabádání ke korupci.

27. 9. 2013

„Velmi podezřele se to blíží otevřené korupci, neboť fond, ať je jeho účel možná chvályhodný, je soukromý podnik pana Zemana. Má-li být podnikatel státem podpořen, a za to by měl zaplatit do fondu prezidenta, to naplňuje, dle mého soukromého názoru, definici korupce,“ řekl Schwarzeneberg včera při online rozhovoru se čtenáři serveru novinky.cz.

Reagoval na Zemanův výrok na Facebooku, kde si stěžoval, že do jeho fondu, který by měl přispívat umazání státního dluhu, přispívá málo podnikatelů. „Ale až budou chodit různí lidé a budou říkat – já bych potřeboval, abyste mě zařadil do podnikatelské mise, nebo já bych potřeboval, abyste se za nás přimluvil – v tomto případě přistoupím k vydírání, protože státní dluh je nás všech, ne jen dolních deset miliónů,“ uvedl Zeman.

(dan)

Právoí, 27. 9. 2013, rubrika: Zpravodajství, str. 2

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme