Schwarzenberg: Jako prezident bych asi neudělal nic jako Václav Klaus

Rozhovor s předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem

Za deset měsíců už nebude na Pražském hradě sedět Václav Klaus, ale jeho nástupce. Co se tím změní? Přinejmenším to, že Česko bude o něco "hodnější na EU". Co by si ale kandidáti z Klause nechali? Je jisté, že Česko bude mít od jara příštího roku na Hradě prezidenta zcela jiného typu, než jakým je Václav Klaus. Žádný ze známých kandidátů se mu nepodobá. Tedy pokud by je to vůbec možné.

18. 5. 2012

Václav Klaus je asi nejvíc vnímán jako kritik snah o spojování evropských států nebo úřadů. Ani oba kandidáti ODS zdaleka nemají tak vyhraněné názory a ostatní stojí jasně na druhém břehu. Přesto, je něco, v čem by chtěli být kandidáti na prezidenta stejní jako Václav Klaus? IHNED.cz se na to ptá všech relevantních uchazečů o post hlavy státu ve velkém prezidentském dotazníku.

Můžete jmenovat jednu věc, kterou byste chtěl/a v úřadě dělat stejně jako Václav Klaus?

Asi neudělám nic přesně jako Václav Klaus a na druhé straně úřad prezidenta v devadesáti procentech vyžaduje velmi obdobné chování, ovšem každý se chová podle vlastní osobnosti, podle vlastního charakteru a přesvědčení, a to se odráží i ve vykonávání funkce.


Jan Kubita

iHNed.cz, 18. 5. 2012, Rubrika: Politika

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme