Putnová: Paralympionici do Londýna pojedou. Radovat se je předčasné

Komentář poslankyně Anny Putnové

26. 2. 2012

23. února Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) prostřednictvím svého výkonného předsedy Xaviera Gonzaleze sdělil Českému paralympijskému výboru dlouho očekávanou zprávu. Naši handicapovaní sportovci se mohou zúčastnit olympijských her v Londýně.

Kletba, která se nad našimi sportovci vznášela od loňského podzimu, byla sňata. Důvodem byly netransparentní finanční toky, nedemokratické vztahy a dlouhodobé spory o kompetence mezi jednotlivými svazy v rámci Českého paralympijského výboru. Díky tlaku Mezinárodní paralympijského výboru, veřejného mínění i jednotlivých sportovců aktuální hrozba pominula. Je to první vítězství na překážkové dráze zvané paralympijské hnutí v ČR.

Následující období bude velkou zkouškou pro všechny zainteresované svazy i demokratické formy řízení uvnitř Českého paralympijského výboru. Příprava nových stanov, jednoznačných kritérií pro rozdělování finančních zdrojů a ukotvení demokratický principů vedení výboru, jsou hlavní cíle pro nejbližší měsíce. Před paralympijským sportem stojí zásadní úkoly.

Pokud se je podaří bezezbytku naplnit, teprve potom bude důvod k velké radosti.

Anna Putnová
poslankyně a předsedkyně poslaneckého výboru pro vzdělávání

parlamentnilisty.cz, 26. 2. 2012

Štítky
Osobnosti: Anna Putnová
Témata: Sport
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme