Polčák: Schwarzenberg se nebojí mluvit o věcech, o kterých ostatní mlčí

Rozhovor s poslancem Stanislavem Polčákem

29. 9. 2011

Jakub ŽELEZNÝ, moderátor

Každý všední večer pro vás vysíláme Události, komentáře. Vítejte u jejich čtvrtečního vydání.

Možná už si nevzpomenete na jména Lajos Bács a Radjiv Sinha. Šlo o fiktivní sponzory ODS z 90. let. Kauza před 14 lety vyústila v tzv. sarajevský atentát a pád vlády Václava Klause. A jakoby se ozvěna těch dob dneska vrátila, tedy alespoň v tvrzení ministra zahraničí a šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga. Ten uvedl, že firma ČEZ v době, kdy jí šéfoval Martin Roman, sponzorovala politické strany, kromě té jeho. Strany i ČEZ to ale kategoricky odmítají. ČEZ není uveden v žádné stranické výroční zprávě, takže pokud by to, co tvrdí Karel Schwarzenberg, byla pravda, šlo by o nelegální způsob financování partají.

Richard SAMKO, redaktor

Kauza kolem Martina Romana, který opustil post šéfa polostátního podniku ČEZ, má další dějství. Podle vicepremiéra Karla Schwarzenberga stojí právě Roman za finanční podporou politických stran.

redaktor /citace: Karel SCHWARZENBERG, předseda strany /TOP 09/

"Kauza Roman je ohromná a bude mít nedozírné důsledky. Je veřejným tajemstvím v této republice, že pan Roman a ČEZ tady financovali politické strany. Jediná TOP 09 od něj nic nedostala."

Richard SAMKO

Vedení elektrárenského gigantu ale striktně odmítá tvrzení, že by se společnost jakýmkoliv způsobem podílela na financování politických stran.

Eva NOVÁKOVÁ, mluvčí, ČEZ

Žádná firma ze skupiny ČEZ nepodporuje politické strany.

Richard SAMKO

A kdyby se dělo, bylo by to zaznamenatelné?

Eva NOVÁKOVÁ

Nic takového se neděje. Ty účty jsou naprosto transparentní.

Richard SAMKO

Zásadní ne zní taky od některých politiků. Především vládní strany považují slova Schwarzenberga za další zbytečnou facku.

Pavel DROBIL, místopředseda strany /ODS/

Od vysokého koaličního představitele, předsedy jedné z koaličních stran takováto slova bez jakéhokoliv důkazu, ta nepřinášejí nic pozitivního.

Karolína PEAKE, místopředsedkyně strany /VV/

Věci veřejné za poslední 3 roky nevzaly žádný sponzorský dar od ČEZu.

Jeroným TEJC, místopředseda strany /ČSSD/

Pokud jakékoliv informace pan Schwarzenberg má, nechť je předá médiím a policii, ať se to může začít konkrétně řešit.

Richard SAMKO

Karel Schwarzenberg se víc už vyjadřovat nechtěl, navíc odjel na služební cestu. Jeho slova ale potvrzuje další politik.

František BUBLAN, poslanec /nestr./

ČEZ sponzoroval většinu demokratických stran. Je to jeho politika.

Jaroslav SPURNÝ, Respekt

Když se podíváme na dozorčí radu ČEZu, tak tam už roky hrají prim zástupci politických stran, zejména teda ODS a sociální demokracie a politici jdou ČEZu zase naopak velmi na ruku.

Richard SAMKO

Spurný dodává, že peníze strany mohly dostat třeba z předraženého nákupu solárních elektráren od firmy Amun.RE. Sporná je údajně i tzv. Duhová kampaň ČEZu a třeba i zahraniční investice.

Jaroslav SPURNÝ

Od nástupu Martina Romana ČEZ investoval do zahraničí zhruba 100 miliard korun a tyto akvizice jsou velice, velice neprůhledné.

Richard SAMKO

ČEZ ale tvrdí, že ani jedna z jeho zahraničních společností nijak, a to ani zprostředkovaně, nesponzoruje politické strany. Redakce a Richard Samko, Česká televize.

Jakub ŽELEZNÝ

No a prvním hostem je Stanislav Polčák, 1. místopředseda hnutí Starostové a nezávislí a poslanec za TOP 09. Dobrý večer.

Stanislav POLČÁK, poslanec /STAN/

Hezký večer z hezkého Brna.

Jakub ŽELEZNÝ

Hezký večer z hezké Prahy. Pane poslanče, proč pan předseda Schwarzenberg pro server Aktuálně.cz řekl, že, cituji: "Je veřejným tajemstvím v této republice, že pan Roman a ČEZ tady financovali politické strany. Jediná TOP 09 od něj nic nedostala." Konec citátu. Konec mé první otázky.

Stanislav POLČÁK

Já myslím, že pan předseda ... Já se omlouvám, já se slyším dvakrát. Teď už je to v pořádku. Pan předseda Schwarzenberg v tuto chvíli prezentoval svá tvrzení, která si myslím, že jsou zcela důvěryhodná. On reaguje na situaci, která nastala, která je evidentní z výročních zpráv politických stran, které tvrdí, že například ČSSD, že 90 procent své kampaně dostali jako velmi výhodně, tzv. Zadarmo. To znamená té průhledné nebo respektive transparentní výroční zprávy jsme se nedočkali, takže ta indicie, teďka pan předseda Schwarzenberg ji předložil a takto ji zdůvodnil.

Jakub ŽELEZNÝ

Počkejte, ale proč pan předseda Schwarzenberg, mimochodem zvali jsme ho do komentovaných Událostí, ale měl pracovní povinnosti, proč říká něco, co nějak nedokládá, zřejmě tedy ani nemůže doložit a i vy sám, pane poslanče Polčáku, mluvíte o indiciích, byť říkáte, že jsou to vážné indicie.

Stanislav POLČÁK

No, protože samozřejmě se pohybujeme v prostoru, který obepíná určité tajemno. My nemáme toliko nástrojů ke kontrole těchto politických stran a hlavně těchto obchodních společností. Vemte si, že obchodní společnosti, kde má stát 100procentní většinu, ještě pořád stále nemůže kontrolovat Nejvyšší kontrolní úřad. TOP 09 a Starostové právě navrhují, aby do těchto společností mohl jít i Nejvyšší kontrolní úřad, aby ... My jsme měli v našem programu, a to chci možná osvětlit i divákům, že právě TOP 09 a Starostové měli ve svém programu, že chceme kontrolnímu výboru sněmovny umožnit kontrolu a vstup do těchto společností.

Jakub ŽELEZNÝ

Promiňte, pane Polčáku ...

Stanislav POLČÁK

Tam se točí 650 miliard korun.

Jakub ŽELEZNÝ

Pojďme se ale vrátit k podstatě toho, co řekl pan předseda Schwarzenberg. Jakou to má potom váhu? Pak to vypadá spíš jako jakési plácnutí do vody, které logicky naštve ty, kteří tvrdí, že to tak není, protože pokud opravdu nemáte žádný důkaz, tak proč takovéhle výroky?

Stanislav POLČÁK

Já si myslím, že tvrzení pana předsedy Schwarzenberga byla právě v tom, že to není důkaz. On hovořil o tom, že je veřejné tajemství. On hovoří o tom, že zde se prezentuje jako důkaz, že někdo dostane 90procentní slevu na svoji volební kampaň. Tomu nemůže věřit ani rozumný volič, byť ČSSD.

Jakub ŽELEZNÝ

Dobře. Proč by to ale musela být zrovna společnost ČEZ za těmi 90 procenty? Z čeho vycházíte nebo z čeho pan předseda vycházel?

Stanislav POLČÁK

Tak to já samozřejmě netuším, z čeho v této konkrétní rovině vycházel pan předseda Schwarzenberg, ale myslím, že i v mediálním prostředí se o těchto zdrojích poměrně hodně spekuluje. Slyšeli jsme to ostatně v předchozí reportáži. Myslím si, že pan předseda Schwarzenberg byl schopen a je schopen tedy říci pravdu, o které mnozí třeba jenom mlčí.

Jakub ŽELEZNÝ

A je schopen to i doložit?

Stanislav POLČÁK

Tak to se samozřejmě budete muset zeptat i jeho, ale já si troufám tvrdit, že také je třeba nejen doložit ty skutečnosti minulé, ale podívat se i do budoucna. Je třeba skutečně nastavit kontrolní mechanismy v těchto státních společnostech, protože tam se točí polovina celého rozpočtu České republiky, dokonce možná víc něco.

Jakub ŽELEZNÝ

Pan předseda Schwarzenberg také říká, ještě jeden citát: "Jediná TOP 09 od něj," tedy od ČEZu, potažmo od pana Romana, "nic nedostala." Jak si máme vysvětlit tento výrok? Je snad panu předsedovi, teď to berte, prosím, s trochou nadsázky, líto, že TOP 09 nedosáhla na peníze, na které údajně dosáhli jiní?

Stanislav POLČÁK

Určitě ne. Naopak, myslím si, že pan předseda Schwarzenberg může garantovat, že TOP 09 všechny své zdroje uvedla ve výroční zprávě a hlavně, že tak činí vždy s jasným časovým odstupem ihned po obdržení daru. My nečekáme nebo TOP 09 jako strana nečeká rok a půl, než uvede něco ve výroční zprávě. Vemte si, že dnes platí, že v lednu dostanete nějaký finanční dar, ale vykázat ho před veřejností musíte podle zákona až příští rok v dubnu. To je skutečně velmi dlouhá doba. To se v účetnictví dají dělat velké zázraky. TOP 09 jako jediná politická strana zveřejňuje své dary ihned poté, kdy je obdrží a kdy je tedy přijme jakožto tedy dar.

Jakub ŽELEZNÝ

Ale zůstaňme tedy u ČEZu. Proč pan předseda říká, že jediná TOP 09 od ČEZu nic nedostala? Pokud ČEZ platil strany a TOP 09 nic nedal, pak je otázka proč. Dostali jste nabídku a odmítli jste ji nebo jste nebyli panu Romanovi sympatičtí a on vám nic nenabídl? Jak to tedy bylo?

Stanislav POLČÁK

To netuším. Já mohu pouze doplnit toliko, že ani Starostové a nezávislí, jejichž já jsem 1. místopředseda, žádný dar od ČEZu ani jim podobné skupiny nedostali.

Jakub ŽELEZNÝ

A jak dlouho to údajné tajné sponzorování probíhalo? Pan Roman přece byl ve vedení ČEZu už od dob, kdy ve sněmovně byli třeba lidovci nebo zelení. Ty také sponzoroval ČEZ? Já se ptám proto, že místopředseda TOP 09 pan Kalousek byl členem KDU-ČSL, předseda TOP 09 pan Schwarzenberg byl poprvé do vlády nominován za zelené.

Stanislav POLČÁK

Já se nemohu bavit o minulosti, protože pro mě to není doba, kdy bych já byl za ni zodpovědný a ani nevím, jak by na to reagovali konkrétně tito pánové. Já se chci bavit o budoucnosti, o novele zákona o Nejvyšším kontrolním úřadu, o možnosti kontrolního výboru parlamentu kontrolovat tyto státní firmy, protože současná kontrola je pro daňového poplatníka poměrně nedokonalá a přináší právě i tyto cesty pro financování politických stran. Já tomuto tvrzení pevně věřím.

Jakub ŽELEZNÝ

Dejme teď ještě v Událostech, komentářích prostor 2 největším stranám, ODS a ČSSD. První jmenovanou zastupuje místopředseda poslaneckého klubu Jan Bauer. Do Českých Budějovic vám přeji dobrý večer.

Jan BAUER, 1. místopředseda poslaneckého klubu /ODS/

Hezký večer z Českých Budějovic.

Jakub ŽELEZNÝ

A ČSSD reprezentuje ve studiu místopředseda Jiří Dienstbier mladší. Dobrý večer i vám, pane místopředsedo.

Jiří DIENSTBIER, místopředseda strany, senátor /ČSSD/

Hezký večer.

Jakub ŽELEZNÝ

Takže, pánové, nejprve vaše reakce. Pane poslanče Bauere, jak se vaše strana staví ke slovům pana předsedy Schwarzenberga o financování?

Jan BAUER

Víte, pane moderátore, já pana Karla Schwarzenberga samozřejmě respektuji, ostatně je to náš koaliční partner, nicméně se musím přiznat, že jak při diskusích na plénu Poslanecké sněmovny, tak mimo jiné při diskusích na zahraničním výboru mu velice špatně fyzicky rozumím a přiznám se, že to, co bylo vyřčeno, tomu nerozumím už vůbec a připadá mi naprosto neskutečné, že někdo bez jakýchkoliv důkazů předkládá takováto slova.

Jakub ŽELEZNÝ

Počkejte, ale jak to souvisí s tím, že nerozumíte fyzicky panu předsedovi, to, že teď něco řekl. To máte jaksi na mysli, že kolegové z Aktuálně.cz mu také nerozuměli nebo jak jste tohle myslel, pane poslanče?

Jan BAUER

Já, když se mě dneska poprvé novináři ptali, jestli přijdu do těchto Událostí, tak jsem nevěřil, že někdo může něco takovéto vyřknout a myslel jsem si, že došlo k nějakému přeřeknutí. Nicméně pak jsem si přečetl na serverech, že to je pravda a je mi to velice líto. Určitě to nezakládá dobré vztahy v rámci současné koalice.

Jakub ŽELEZNÝ

K tomu se jistě dostaneme. Zeptám se teď tedy opoziční strany. Pane místopředsedo Dienstbiere,jak se k tomu stavíte vy?

Jiří DIENSTBIER

Tak je pravda, že se ledacos říká o tom, co vše sponzoruje či nesponzoruje či v minulosti sponzoroval ČEZ. Na druhou stranu to, co řekl Karel Schwarzenberg, to je velmi vážné obvinění a já bych očekával od místopředsedy vlády, že pokud přijde s takovým obviněním, takže by měl být také schopen předložit nějaké relevantní informace, jakým způsobem ta věc probíhala. A ...

Jakub ŽELEZNÝ

Promiňte, ale když jsme u těch informací, tak v reportáži jsme slyšeli pana exministra Bublana z vaší strany, který připouští, to jste viděl před chvílí ...

Jiří DIENSTBIER

Já ...

Jakub ŽELEZNÝ

... připouští, že ČEZ sponzoroval demokratické strany a teď jistě po mně nechcete, abych říkal nějakou hříčku, jestli je ČSSD nebo není, je jistě demokratickou stranou.

Jiří DIENSTBIER

Já připouštím, že takové věci jsem také slyšel, že se údajně něco takového děje. Já sám k tomu nemám vůbec žádné důkazy. Ale říkám, když s něčím takovým přijde 1. místopředseda vlády, tak nestačí jenom, aby to bylo vyřčeno. On sám by měl podniknout nějaké konkrétní kroky na úrovni vlády k tomu, aby taková věc teda byla prošetřena. A samozřejmě to, co je asi v tuto chvíli vůbec nejpodstatnější, aby do budoucna byla nastavena pravidla, aby se nic takového nemohlo dít. Ať už třeba se to týká právě těch kontrolních pravomocí, o kterých mluvil pan poslanec Polčák, anebo například úprava pravidel financování politických stran, stropy na výdaje, transparentní účty a podobné věci.

Jakub ŽELEZNÝ

Ale neplatí v takovémto případě nebo neměla by platit spíše presumpce viny? Například váš stínový ministr vnitra a předseda mandátového výboru pan Tejc říká, že pokud by něco takového bylo, pak by to muselo být ve výroční zprávě. To je přece zjevná pravda, že by to tam muselo být. Ale pokud by někdo něco chtěl utajit, no, tak by byl, promiňte, blázen, aby to tam dával. Mě tady zajímá, jestli spíš byste se vy neměli teď chtít jaksi očistit od těchto nařčení, protože v politice ...

Jiří DIENSTBIER

Ale to samozřejmě by bylo ideální, ale museli bychom vědět, před čím se máme očišťovat. Jestliže tady není žádné konkrétní obvinění, kdo, co, jak financoval. Tady bylo jenom vyřčeno, že se to děje. Já jsem ...

Jakub ŽELEZNÝ

Prokázat, že třeba od ČEZu opravdu žádné finanční toky k vám nebo k vašim spřáteleným subjektům ...

Jiří DIENSTBIER

V právu, tak tam platí taková poučka, že neexistence se nedá dokazovat. My jediné, co můžeme ...

Jakub ŽELEZNÝ

Vy také víte, že termín presumpce viny je termín nepřesný. Víte, jak to myslím?

Jiří DIENSTBIER

Ale já osobně si myslím, že samozřejmě pokud to je pravda, takže by se ta věc měla vyšetřit a samozřejmě má to i trestně-právní souvislosti. Pokud někdo z ČEZu něco takového prováděl, toto financování, tak pravděpodobně za to má trestní odpovědnost, stejně jako možná někdo v těch politických stranách.

Jakub ŽELEZNÝ

K tomu se dostaneme.

Jiří DIENSTBIER

Ale museli bychom se dostat ke konkrétním způsobům, jak něco takového probíhalo.

Jakub ŽELEZNÝ

Pane poslanče Bauere, není tohle téma pro vás tak ožehavé, že by zde měla platit presumpce viny? Ptám se zvlášť vás, tedy zástupce ODS, která si své utajené sponzory už v minulosti prožila docela, docela bolestně. Necítíte, i proto, co se stalo v roce 1997 nebo i v těch předchozích letech, jako potřebu dokázat, že máte pravdu vy a nikoliv pan místopředseda vlády Schwarzenberg?

Jan BAUER

Víte, já cítím především lítost, že takováto slova se vůbec v rámci současné koalice mohou vyslovit. Já mohu za Občanskou demokratickou stranu prohlásit, že řádně předkládáme své výroční zprávy, a že nemáme žádné sponzory, ať už ze strany ČEZu, nebo jeho dceřiných společností. Mě velice mrzí, že opětovně ten scénář z minulosti je velice podobný, to znamená, že pan ministr Karel Schwarzenberg nejprve vysloví nějakou hypotézu, pak většinou odletí někam do zahraničí. Já si myslím, že on měl být především ten, kdo měl sedět tady s námi v tom studiu a předkládat nebo dokládat své důkazy. Mimo jiné se určitě možná mohl také zeptat svého stranického 1. místopředsedy, jakým způsobem je vykonáván výkon akcionářských práv ve společnosti ČEZ, protože on má ty nejlepší informace. Také se ho mohl zeptat, jakým způsobem v minulosti byla financována mimo jiné politická strana KDU-ČSL. Mohl se zeptat sám sebe, jakým způsobem byla financována Strana zelených, za kterou byl nominován do minulé vlády. Já si myslím, že on je především ten, který má dostatek informací, jakým způsobem se financují politické strany.

Jakub ŽELEZNÝ

Zůstaňme tedy u těch koaličních témat, která teď pan poslanec Bauer nastínil. Pane Polčáku, i místopředseda ODS pan Drobil dneska uvedl, že tyhle výroky vnímá jako očerňování, jako pokračování, teď ho cituji, "neloajální kampaně TOP 09 vůči koaličním partnerům". Jak vyvrátíte, pane poslanče Polčáku, že je to, teď tedy zvláště vůči ODS, taková neloajální kampaň?

Stanislav POLČÁK

Tak já to nechci příliš dramatizovat, nicméně si myslím, že platí asi to příslovečné, že potrefená husa se vždycky ozve. Takže to je asi můj lapidární komentář k tomuto výroku pana Drobila.

Jakub ŽELEZNÝ

No počkejte, pokud někoho, pokud někoho obviníte z něčeho, co přímo nedokazujete, tak je celkem logické, že se asi ten dotyčný brání. Víte, já se ptám proto, že těch sporů mezi koaličními stranami byla už dlouhá řádka. V posledních dnech jsme byli svědky ujišťování, že už je všechno za vámi, že už jste vzájemně naladěni na stejnou strunu, viz. třeba rozpočet, a teď opět další spor, tentokrát vyvolaný TOP 09.

Stanislav POLČÁK

Ne, ale to není žádný další spor. To je taky debata o skutečně financování politických stran, protože já jsem se dozvěděl teprve před nedávnem, že zásadní revize zákona a vůbec pravidel financování politických stran je naplánována až na rok 2015, možná co nejdřív na rok 2014. Já si říkám, že tady tato změna by měla být co nejdříve. Já jsem žil v tom, že opravdu již pro krajské volby roku 2012 budeme jako politické strany muset naplnit přísnější pravidla a to se zatím nestalo. Takže koalice ano, bezesporu by měla i tady v této oblasti dát ruku k dílu a trošičku našlápnout větší míru plynu. S tím já i souhlasím s panem Bauerem, že není třeba samozřejmě do toho soukolí sypat písek, ale je třeba i s opozicí teď pracovat na konkrétním uspíšení tohoto návrhu zákona, protože ten je strašně potřebný.

Jakub ŽELEZNÝ

Zjevně v tomhle tématu byste asi našli shodu i napříč politickým spektrem, tedy myslím toho tématu financování politických stran, ale zůstaňme ještě v závěru tohoto rozhovoru u toho obvinění, že ČEZ sponzoroval české politické strany, tedy vyjma TOP 09. Jak se, pánové, budete bránit? Zeptám se právníka, stínového ministra spravedlnosti pana Dienstbiera.

Jiří DIENSTBIER

Bránit se můžeme pouze tak, že ukážeme na naše výroční zprávy, z kterých vyplývá naše financování.

Jakub ŽELEZNÝ

Ale, jak jsem říkal, v těch, pokud by mělo být něco nekalého, určitě nikdo nic nenajde. Nezajímá se třeba ...

Jiří DIENSTBIER

Jak jsem říkal, my nemůžeme dokazovat, že se něco nestalo. My se můžeme bavit o konkrétním obvinění, pokud by přišlo, tedy pokud by pan Schwarzenberg ta obvinění upřesnil.

Jakub ŽELEZNÝ

Myslel jsem to tak, jestli třeba budete chtít po něm omluvu, nebo jestli to bude mít nějakou trestně-právní rovinu, tyhle věci.

Jiří DIENSTBIER

No, trestně-právní rovinu by mělo, pokud by se ukázala ta obvinění pravdivá. Jak už jsem říkal ...

Jakub ŽELEZNÝ

Já jsem to myslel spíš jako, jestli třeba nebudete podávat trestní oznámení pro pomluvy nebo něco takového.

Jiří DIENSTBIER

Pochybuji, že bychom podávali trestní oznámení. To nemá smysl. Smysl má doopravdy udělat nějakou prověrku toho, co se tedy dělo, nějaký audit ve společnosti ČEZ, zjistit, jaké tam byly finanční toky, a pokud byly nějaké nekorektní toky, tak doopravdy z toho je potřeba vyvodit i osobní odpovědnost. To je přinejmenším trestný čin porušování povinností při správě cizího majetku, protože se peníze společnosti vynakládaly, pokud by to byla pravda, na něco, na co by se vynakládat neměly. A samozřejmě mohlo by to mít i teoreticky trestně-právní dohru i u zástupců politických stran, které by takové peníze přijímaly. Ale mnohem podstatnější je doopravdy bavit se o posílení pravomocí nezávislého kontrolního úřadu, o financování politických kampaní a podobných věcech.

Jakub ŽELEZNÝ

Pane poslanče Bauere, jakou dohru to bude mít ze strany ODS, tedy pokud nějakou?

Jan BAUER

Víte, pane redaktore, my máme opravdu velké úkoly týkající se vládních reforem. Já když to vidím, když pozoruji, jakým způsobem nahráváme opozici, tak je to strašná škoda. Mě to velice mrzí. Pravdou je, že pan Schwarzenberg by neměl nechat tuto věc do nějakého, do nějakého špatného nebo nic neříkajícího konce. Každý, i on, má dostat další šanci a tou šancí vidím, že by se měl určitě minimálně omluvit, pokud se neprokáže to, co řekl. Ten scénář je opravdu velice podobný, včetně toho odletu vždycky do zahraničí, a mě skutečně mrzí věci, které nás vzájemně spíše oddalují, jako je "tructajemník" pro evropské záležitosti nebo pan Bátora nebo dneska financování politických stran.

Jakub ŽELEZNÝ

Pane Polčáku, velmi stručně na vás. Jak to bude pokračovat podle vás, tedy, jinými slovy, předpokládám, že pokud pan předseda je přesvědčen o své pravdě, a pokud opravdu tyhle peníze ostatní strany nevykázaly, pak jde možná i o nějaký daňový delikt. Takže kdy bude podáno nějaké oznámení příslušným úřadům, kdy začne nějaké šetření?

Stanislav POLČÁK

Já samozřejmě žádné trestní oznámení podávat nebudu a nevím, jaké další kroky bude plánovat pan předseda Schwarzenberg. Ale je třeba říci, že u toho financování politických stran, tady se nejedná o žádného yettiho, kterého nikdo neviděl. Skutečně ČSSD hovoří o nějakých 90 procentech slev, na straně Věcí veřejných pan Škárka říká, že dokumenty nepodepsal. Takže v tom financování politických stran je ...

Jakub ŽELEZNÝ

Promiňte, já jsem se vás ptal ...

Stanislav POLČÁK

... skutečně mnoho ...

Jakub ŽELEZNÝ

Promiňte, pane Polčáku. Já jsem se vás ptal na to, co budete dělat v této konkrétní kauze. Pokud tedy pan předseda řekl, že se něco stalo, tak mě zajímá, jestli s tím půjde někam dál. To by mi přišlo logické.

Stanislav POLČÁK

Já si myslím, že to je logická otázka na pana předsedu Schwarzenberga.

Jakub ŽELEZNÝ

Dobře.

Stanislav POLČÁK

Já jsem k tomu řekl svůj komentář.

Jakub ŽELEZNÝ

Děkuju vám za váš komentář. Na shledanou. Na shledanou, pánové.

ČT 24, 29. 9. 2011, Pořad: Události komentáře

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme