Pavera: Politika se dá dělat slušně a poctivě

3. 10. 2018

(editovaný přepis rozhovoru s kandidátem do Senátu Herbertem Paverou)

Anna KOTTOVÁ, redaktorka

Kandidátem ODS, hnutí STAN a strany TOP 09 ve volbách do Senátu ve volebním obvodu číslo 68 Opava je Herbert Pavera. Pan Herbert Pavera pracuje jako starosta Bolatic. Proč by lidé měli volit právě Vás?

Herbert PAVERA, kandidát do Senátu /TOP 09/

Protože jsem asi jediný kandidát, který se tady již téměř 30 let potkává s občany a řeší to, co je trápí. Oni mi to pak vracejí ve volbách a já jim za to nesmírně děkuji. Druhý důvod, proč mě volit, je fakt, že již před volbami jsem získal širokou podporu nejenom stran, ale také hnutí, spolků a osobností našeho regionu a jsem jim nesmírně zavázán. V Senátu by měli být lidé s nějakými životními zkušenostmi. Myslím si, že i tuto podmínku splňuji a proto bych chtěl v Senátu využít svých bohatých zkušeností ze školství, řízení samosprávy, z politiky, z mého života ve prospěch občanů, obcí, škol a také podnikatelů. Rád bych dokázal, že politika se dá dělat slušně a poctivě.

Anna KOTTOVÁ, redaktorka

Co byste v případě zvolení udělal jako první?

Herbert PAVERA, kandidát do Senátu /TOP 09/

Upřímně? Vzal bych manželku, dcery a rodinu na večeři. Oni si mě totiž v posledních týdnech moc neužili a ani neužijí. V Senátu bych rád předložil novelu zákona o chovu zvířat, o chovu psů a také bych rád prosadil hrazení moderních způsobů léčby ze zdravotního pojištění, které přinášejí nesmírně významné výsledky.

Anna KOTTOVÁ, redaktorka

Jak byste chtěl zvýšit důvěryhodnost Senátu?

Herbert PAVERA, kandidát do Senátu /TOP 09/

Rád bych veřejnost seznámil s tím, o čem Senát rozhoduje. Není na to jednoduchý recept. Cestu vidím v poctivé a schopné práci. Vždycky jsem to tak měl nastavené, ať už to bylo ve školství, práci poslance nebo také ve funkci starosty obce Bolatice.

Anna Kottová, redaktorka

Se kterým hnutím nebo politickou stranou byste rozhodně nespolupracoval.

Herbert PAVERA, kandidát do Senátu /TOP 09/

O mně se ví, že jsem velice vstřícný a komunikativní člověk, ale neumím si představit spolupráci se zástupci KSČM, SPD a ANO, kde jsou xenofobové, stoupenci roku 1968 a také populisté. 

Anna KOTTOVÁ, redaktorka

Co byste konkrétně udělal pro zlepšení politické kultury v ČR, tedy nejen v Senátu?

Herbert PAVERA, kandidát do Senátu /TOP 09/

To, co dělám celý život. Chovám se k lidem tak, aby oni neměli důvod se ke mně chovat špatně. Takto by to mělo být nastaveno v rodině, práci, politice, prostě všude. Do politiky by se měla znovu vrátit slušnost.

Anna KOTTOVÁ, redaktorka

Budete se v případě zvolení věnovat senátorské práci naplno? Nebo se budete souběžně chtít věnovat i jiným zaměstnaneckým, podnikatelským, politickým nebo dalším aktivitám?

Herbert PAVERA, kandidát do Senátu /TOP 09/

Rád bych pokračoval v rozdělané práci, jako je ochrana zvířat, pomoc hendikepovaným lidem a také péče o seniory. A to nejen v rámci Senátu. Pokud uspěji v komunálních volbách v mých rodných Bolaticích, tak bych pokračoval ve funkci starosty, abych dokončil projekty, které jsme zahájili nebo máme připravené.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme