Lídr TOP 09 v Pardubicích Jan Němec povozí voliče v taxíku

Ve vtípku, který před časem vymyslel norský premiér, se „zhlédl“ kandidát na primátora za TOP 09 Jan Němec. O sobotní Zlaté přilbě se z něj stane taxikář, který bude během jízdy diskutovat s voliči.

3. 10. 2014

„Musím se přiznat, že taxi jsem nikdy neřídil a tento víkend to bude vůbec poprvé. Nicméně jsem úspěšně složil příslušné zkoušky a jako řidič mám dost zkušeností. Doufám, že se lidé nebudou se mnou bát,“ řekl Jan Němec.

Diskusi chce Němec se souhlasem pasažérů nahrávat a sestřih umístit mezi videa na kanálu YouTube. Problém ale může být, že právě Zlatá přilba je známá tím, že cizinci převažují nad lidmi z Pardubic. Němec však říká, že Pardubáci si jej mohou přímo objednat a cizince sveze také rád. „I jejich názory mě mohou pomoci se na současnost města podívat jinýma očima,“ dodal.

Obdobně reaguje na dotaz, zdali je vůbec jeho akce legální a zda má k provozování taxi licenci. „Mám, musel jsem udělat zkoušky. Pokud neuspěji ve volbách, mohu se klidně živit jako taxikář,“ dodal kandidát na primátora, který se už několik let živil v Anglii coby řidič autobusu. Jeho političtí rivalové se však k takovému nápadu stavějí spíše kriticky a spojovat volební kampaň se Zlatou přilbou nechce nikdo z nich.

„Je to nevhodné, vzhledem k tomu, že se jedná o nejstarší plochodrážní závod světa. I když je možné, že se to tam bude politiky jen hemžit,“ uvedl lídr sdružení Pardubice Petr Králíček, který má jako současný starosta Svítkova k Zlaté přilbě nejblíže.

Obdobně mluví i lídr ANO Martin Charvát. „Respektujeme dohody, že na městem dotované akce volební kampaň nepatří,“ uvedl.

(mat)

Mladá fronta DNES, 3. 10. 2014, rubrika: Kraj Pardubický, str. 1