Kubata: Pražská ODS a ČSSD začaly vařit žábu v hrnci!

Komentář poslance Václava Kubaty

16. 11. 2010

Praha má konečně jasno. Tentokrát jsou rohlíčky opravdu mimořádně vypečené! Po týdnech perného snažení přesvědčit voliče v  Praze, že jak zástupci ODS tak ČSSD dělají vše pro to, aby v Praze konečně prosadili svůj program a pro jeho naplnění nominovali následně  svoje nejlepší mozky, dnes nad ránem to konečně dotáhli do vítězného konce a podařilo se jim uzavřít něco, co by se s nadsázkou dalo nazvat "kmotrovský koaliční patent".

Ale co že to vlastně dotáhli? Pouze provedli matematický důkaz, že v politice jde pouze o moc a vládnutí. Když mám moc a mohu vládnout, tak mohu prosazovat svoje zájmy. A ve slovíčku svoje je právě ten problém.

Tento důkaz vlastně pouze dokázal, že politický názor občanů, občanský postoj, morálka a důvěra voličů jsou naprosto vedlejší a nepodstatné, když jde o "rito". Pražané vždy v novodobé historii našeho státu chtěli mít hlavní město pravicové a nikdy ne levicové. A stejně tak to ukázali i letos. Možná i proto, protože v parlamentních volbách dali velkou důvěru pravicovým stranám  a toto v komunálních volbách v  Praze ještě zdůraznili.

Ale ejhle, tradiční nositel pravicových hodnot v Praze ODS ukázala činy svých pražských bossů, že jim vůle voliče je naprosto ukradená a že raději půjdou s levicí, než aby ztratili část své moci. A co lídři ČSSD? No ten původně jmenovaný, pan Dienstbier mladší, byl za svoje názory "vyobcován" a ti "noví staří" potvrdili, že i jim jde o to samé, tj. vládnout!

Ale všichni zřejmě zapomněli na jedno životem ověřené moudro, a to sice o chování žáby ve sklenici vody. Platí staré pravidlo, že když hodíte žábu do vroucí vody, tak vyskočí ven. Ale jestliže dáte žábu do hrnce studené vody a ten pak začnete zahřívat, tak nepozná nebezpečí a nakonec se uvaří. A pražští šéfové ODS a ČSSD dělají přesně to samé. Nepoznali, že se voda začala zahřívat.

Šance, že se vzpamatují, je už teď nula. Prostě zvolil variantu uvařit kmotrovskou koalici za každou cenu. Tak ať jim tedy chutná!

A ještě mne napadá další písnička z jedné naší slavné pohádky o O šíleně smutné princezně:  "Kujme pikle - pikle kujme…..!" A jak to s  nimi dopadlo? Stačí se podívat opět o Vánocích na tuto úžasnou a poučnou pohádku. :)

Václav Kubata
poslanec