Korte: Šetření po česku

Komentář poslance Daniela Korteho

13. 1. 2012

Koncem minulého volebního období bylo v Poslanecké sněmovně pouhých dvacet prostých poslanců z dvou set, tj. takových, kteří neměli žádnou – samozřejmě placenou – funkci.

Nová koalice proto deklarovala vůli snížit počet funkcionářů sněmovny o třetinu. To bylo důvodem, proč byl spojen výbor pro obranu a výbor pro bezpečnost ve výbor jeden, velký, třicetičlenný. Podle koaliční dohody měl mít čtyři místopředsedy, tedy včetně předsedy pět funkcionářů.

Jenže se to nějak zadrhlo hned na ustavující schůzi výboru, kdy si ODS ruku v ruce s ČSSD a v rozporu s koaliční dohodou nadělili po jednom místopředsedovi navíc - a rázem bylo funkcionářů sedm.

Nedosti však na tom. Časem vytryskl požadavek, že Radek John musí mít “důstojné postavení ve Sněmovně“, jak se na předsedu VV sluší. (Připodotýkám, že osobně jsem tuto potřebu nesdílel.) Před Vánocemi byl proto výbor pro obranu a bezpečnost opět rozdělen na výbory dva se čtyřmi místopředsedy. Výsledek šetření po česku: deset funkcionářů, dvojnásobný počet, než bylo záměrem.

Dnes přichází předseda VV John s návrhem na úspory zrušením některých (kterých?) úřadů a sloučením (kterých?) ministerstev. Ano, tentýž Radek John, který se pro sebe před pouhými několika týdny domáhal trafiky. To se ten člověk vůbec nestydí?

Daniel Korte
poslanec a člen předsednictva TOP 09

parlamentnilisty.cz, 13. 1. 2012

Štítky
Osobnosti: Daniel Korte
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme