Kolář: Podpoříme Pražskou potravinovou banku

Potraviny, které využije Pražská potravinová banka, můžou lidé nosit během následujících dvou týdnů do budovy úřadu Prahy 6, čtyř informačních kanceláří a na Adventní Farmářské trhy na Vítězném náměstí. Sbírka startuje právě dnes.

9. 12. 2014

Pražská potravinová banka pomáhá více než devadesáti organizacím a nakrmí přibližně deset tisíc lidí. „Kolik tun potravin, které přitom nejsou prošlé ani nepoživatelné a mohly by dále pomoci, končí každý týden na skládce, si radši ani netroufám hádat. Proto jsme se rozhodli, že banku v jejím úsilí zastavit plýtvání potravinami podpoříme,“ konstatoval starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

Mezi odběrateli potravinové banky jsou zařízení pro děti bez rodičů, pro osoby v krizi, pro mládež s hendikepem, pro osoby bez domova a další skupiny obyvatel ohrožené sociálním vyloučením. Instituce funguje od roku 2009. Za více než pět let existence je šestá část první radnicí nejen v Praze, ale v celé ČR, která České Federaci potravinových bank nabídla pomoc, poznamenal Kolář.

„Kdokoliv bude chtít darovat potraviny, má možnost je přinést na pět míst vyhrazených úřadem, a my už se postaráme o to, aby se dostaly k potřebným,“ řekla Věra Doušová, předsedkyně Potravinové banky Praha z České Federace potravinových bank.

Co můžete přinést? Potraviny, zeleninu, ovoce, mléčné výrobky. Vítány jsou také čisticí a hygienické prostředky. 

(cie)

Právo, Praha - Střední Čechy, 9.12.2014, str. 10

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme