Kalousek: Co jiného čekat od agenta Bureše

Rozhodnutí šéfa hnutí ANO Andreje Babiše zažalovat prvního místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska pro pomluvu nezůstalo dlouho bez odezvy. Adresát žaloby, který Babiše vyprovokoval slovy o spolupráci s STB, se nechal slyšet, že od „agenta Bureše” ani nic jiného nečekal.

18. 9. 2013

„Co jiného lze čekat od agenta Bureše? Není jako politici - maká,” reagoval Kalousek pro Novinky, přičemž si vypůjčil volební motto z Babišovy kampaně.

Babiš se rozhodl podat trestní oznámení, neboť jej rozhořčila slova Miroslava Kalouska a dalšího místopředsedy TOP 09, Marka Ženíška, kteří připomínali jeho předlistopadovou minulost a hovořili o spolupráci s STB.

Kalousek prohlásil, že zatímco předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg v exilu pomáhal v boji proti komunismu, „předseda ANO Andrej Babiš práskal komunistické státní bezpečnosti a pomáhal jí tak mimo jiné i v boji s týmž demokratickým disentem“.

Ženišek dokonce použil označení „komunistický udavač”.

„Proti lžím pana Kalouska a pana Ženíška, kteří hájí barvy TOP 09, se budu bránit trestním oznámením pro pomluvu,“ prohlásil následně Babiš.

Dodal, že Kalousek se Ženíškem očividně nevědí, o čem mluví. "V minulém režimu mě StB vyšetřovala, rozhodně jsem s ní ale nespolupracoval, žádnou spolupráci jsem nepodepsal a na nikoho jsem nikdy nepráskal. StB si na mě vedla svazek, o kterém jsem nevěděl, a agenta ze mne udělala ona bez mého souhlasu. Kvůli tomu se také soudím se slovenským Ústavem paměti národa a máme dost důkazů, abychom vyvrátili, že jsem jakoukoli spolupráci podepsal," upřesnil.

val, Novinky

novinky.cz, 18. 9. 2013, rubrika: Domov

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme