Husák: Úplatky a korupce jsou odsouzeny – absurdní divadlo Víta Bárty končí

Komentář poslance Jana Husáka

Vít Bárta vytvořil stranu, jejíž hlavním tématem byl boj proti korupci a uplácení. Soud však Víta Bártu nyní odsoudil za zločin uplácení, proti kterému „bojoval“.

13. 4. 2012

Lidé s podobnými manýry nepatří do parlamentu. Rozsudek a jeho precizní zdůvodnění soudcem jsou důkazem nemorálnosti, jakou vnesly Věci veřejné do politiky. Vít Bárta je společensky velmi nebezpečný a nemá jiné řešení, než definitivně odejit z politiky. Doufám, že dodrží to, co prohlásil 12. 4. 2012 v ČT a sám odejde.

Nejsem si však jist, jestli nebude ovlivňovat VV ze zákulisí, jak de facto činí po celou dobu -  jako neformální lídr VV. Evidentně řídí i mediální "hvězdu" Radka Johna. Je na VV, jak vyřeší svou vnitrostranickou situaci. Reflexi, jestli zůstat v politice, by měly zvážit i ostatní osoby VV, které obhajovaly kroky odsouzeného V. Bárty.

Dobrovolně by ze Sněmovny měla odejit i K. Kočí - lidé s jejím chováním nemají v této instituci co dělat. Jsou ostudou zákonodárného sboru Poslanecké sněmovny.

Jan Husák
poslanec