Heger dostal od likérky lahev s vlastní podobiznou. Za prohibici

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) si za nedávné vyhlášení prohibice vysloužil neobvyklý dárek: lahev likéru "Hegermeister" s vlastní podobiznou na etiketě. Ozval se totiž likérce, která použila jeho jméno v reklamní kampani.

8. 10. 2012

"Dostal jsem darem jednu lahev, víc jsem si nepřál," řekl on-line deníku TÝDEN.CZ Heger, kterému v pondělí přinesli zástupci Jägermeisteru hned šest speciálně upravených lahví s nápisem Hegermeister a ministrovou fotografií na etiketě.

Celý příběh však začal už o několik dní dříve, když ministr objevil v denním tisku upravenou reklamu na známý likér Jägermeister. Pod kruhovým logem jelena s křížem nad hlavou se místo tradičního názvu nápoje rýsovalo "Hegermeister" a poznámka "Už ani kapku prohibice".

"Objevili se lidé, kteří říkali, že je to zneužití mého jména," popsal ministr. Nakonec se ale prý rozhodl, že vezme celou záležitost s nadhledem. A likérce dokonce napsal, zda by mu nemohla na památku zaslat jednu z údajně zamýšlených podob reklamy včetně jeho portrétu a případně také vzorek nápoje Hegermeister, pokud ho bude chtít vyrábět. "Myslím, že v politice chybí trošku víc legrace a humoru," vysvětlil ministr.

V Jägermeisteru zareagovali na ministrův dopis obratem. Jeho zástupce on-line deníku TÝDEN.CZ řekl, že likérka chtěla reklamní kampaní vyvrátit současné obavy spotřebitelů. "Chtěli jsme našim zákazníkům sdělit, že nás a našich produktů se potíže s nekvalitním alkoholem nikdy netýkaly, netýkají a týkat nebudou," uvedl za společnost Ondřej Roček. Úprava názvu se podle něj nabízela i proto, že Jäger je německy myslivec a Heger hajný.

-val-
tyden.cz, 8. 10. 2012, rubrika: Domácí

Štítky
Osobnosti: Leoš Heger
Témata: Zdravotnictví
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme