Gazdík: Hanáková nabídku na post ministryně přijme

12. 12. 2011

Poslankyně Alena Hanáková (TOP 09 a STAN) má podle šéfa Starostů Petra Gazdíka všechny předpoklady vést ministerstvo kultury. Případnou nabídku stát se ministryní podle něj přijme. Gazdík to v pondělí ráno uvedl v České televizi. Odpoledne bude o nástupci Jiřího Bessera rozhodovat Celostátní výbor hnutí Starostové a nezávislí (STAN).

O Hanákové se jako možné kandidátce hovoří od chvíle, kdy Besser rezignoval. Učinil tak na základě informací, že byl spolupodílníkem společnosti Comoros Group, která sloužila ke koupi bytu na Floridě. Dalším podílníkem ve společnosti byl Pavel Hrách, který byl odsouzen za korupci. Besser své angažmá nezmínil v majetkovém přiznání.

Vedle Hanákové se v souvislosti s obsazením ministerského postu hovořilo rovněž o děkanovi Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Michalu Stehlíkovi. Část umělecké veřejnosti se pak přimlouvala za rektora Akademie múzických umění Iva Mathé.

Konečné slovo o obsazení ministerského postu za TOP 09 bude mít ministr šéf strany a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

novinky.cz

novinky.cz, 12. 12. 2011

Štítky
Osobnosti: Petr Gazdík
Témata: Kultura
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme