Dungl: Chci být prospěšným senátorem pro naši republiku

2. 10. 2018

(editovaný přepis rozhovoru s kandidátem do Senátu Pavlem Dunglem)

Anna KOTTOVÁ, redaktorka

Kandidátem TOP 09 a hnutí STAN ve volbách do Senátu ve volebním obvodu číslo 23 Praha 8 je Pavel Dungl. Pan Pavel Dungl pracuje jako lékař. Proč by lidé měli volit právě Vás?

Pavel DUNGL, kandidát na Senátora

Jako lékař pracuji 46 let, z toho 42 roků na Ortopedické klinice Na Bulovce v pozicích od mladšího sekundárního lékaře až po přednostu kliniky. Za ta léta jsem odoperoval velké množství pacientů jak celé republiky, tak také z Prahy 8. Mám dojem, že politická kultura v naší zemi a vůbec celá atmosféra není dobrá a naplňuje mě to jistým smutkem. Rád bych proto svoje celoživotní zkušenosti dal k tomu, aby se tato kultura kultivovala a aby moje zkušenosti byly k něčemu platné. Cítím, že s léty přichází čas na jistou změnu a budu muset pomalu skončit se svou chirurgickou praxí.

Anna KOTTOVÁ, redaktorka

Co byste v případě zvolení udělal jako první?

Pavel DUNGL, kandidát na Senátora 

V případě zvolení bych se nejprve podrobně seznámil s praktickým chodem Senátu a snažil bych se získat pozici v oblasti, které rozumím, to znamená nejspíše zdravotnictví, ale rovněž tak mi není cizí i veřejný život, obecné otázky nebo komunální politika.

Anna KOTTOVÁ, redaktorka

Jak byste chtěl zvýšit důvěryhodnost Senátu?

Pavel DUNGL, kandidát na Senátora

Důvěryhodnost Senátu se nedá zvýšit žádným nařízením ani vyhláškou. Důvěryhodnost Senátu se dá zvýšit tím, že bude mít důvěryhodné členy, kteří si umí sjednat respekt, jsou pravdomluvní a mají ustálené politické názory.

Anna Kottová, redaktorka

Se kterým hnutím nebo politickou stranou byste rozhodně nespolupracoval.

Pavel DUNGL, kandidát na Senátora

Ta otázka je složitá. Když si vezmete strany, které nejsou zrovna ve Vašem portfoliu, tak jsou to stále občané tohoto státu. Na konfrontační politiku je času vždycky dost. Já bych dával vždy přednost dialogu a dohodě s těmito subjekty.

Anna KOTTOVÁ, redaktorka

Co byste konkrétně udělal pro zlepšení politické kultury v ČR, tedy nejen v Senátu?

Pavel DUNGL, kandidát na Senátora

Pro zlepšení politické kultury v České republice je nezbytně třeba zlepšit kulturu hlavních aktérů, to znamená senátorů a osobností v politickém životě. Je potřeba, aby to byli lidé stálých názorů, aby to byli lidé, kteří mají základní hodnoty euroatlantické civilizace, to znamená vzdělanost, slušnost, poctivost a zdvořilost.

Anna KOTTOVÁ, redaktorka

Budete se v případě zvolení věnovat senátorské práci naplno? Nebo se budete souběžně chtít věnovat i jiným zaměstnaneckým, podnikatelským, politickým nebo dalším aktivitám?

Pavel DUNGL, kandidát na Senátora

V případě svého zvolení bych se chtěl věnovat senátorské práci naplno tak, jak jsem zvyklý věnovat se každé své činnosti. Doufám, že mi zbyde i nějaký prostor pro to, aby mohl pokračovat alespoň částečně ve své ortopedické praxi. Doufám také, že budu mít i čas pro svoji rodinu. Chtěl bych dělat všechno tak, abych byl prospěšným senátorem pro naši republiku.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme