Chci více peněz z daní pro region, říká Adolf Klepš

Rozhovor s kandidátem na senátora za Trutnovsko

Dvě osobnosti proti sobě stojí v bitvě o Senát i na Trutnovsku: krkonošský záchranář Adolf Klepš (TOP 09), který odpovídal na otázky MF Dnes – Hradecký kraj a Jiří Hlavatý (ANO).

15. 10. 2014

Jaký je podle vás hlavní problém trutnovského regionu?

Dostupnost lékařské péče a škol pro všechny obyvatele. To je potřeba řešit okamžitě. Problémů v regionu je samozřejmě víc a jsou velmi rozmanité. Rozhodně jsem připraven podpořit projekty, které mohou na Trutnovsko přinést investice, nové příležitosti a tím pádem i nová pracovní místa. Tématem, kterým se chci určitě zabývat, je využití volného času dětí a mládeže. Chápu ho jako jednu z prevencí kriminality.

Co byste jako senátor mohl udělat pro pokračování dálnice D11 do Trutnova?

D 11 by podstatně zlepšila a urychlila přístup do východní části regionu. Nevím, v jakém stadiu přípravy je záměr dnes, ale v každém případě ho budu podporovat. Jeho realizace však musí ladit především se zájmy ochrany přírody a se zájmy dotčených měst a obcí.

Jaký je váš názor na zákon o cestovním ruchu, který by garantoval jistý příjem ze státní pokladny a po kterém volají krkonošské obce i provozovatelé skiareálů?

Podpora obcí a cestovního ruchu obecně je zásadním tématem zejména v trutnovském regionu. Ten je totiž významnou horskou destinací pro tuzemské i zahraniční návštěvníky. Chtěl bych, aby více peněz z daní, které tu vznikají, tady také končily a pomáhaly lidem.

Potřebuje Trutnovsko více dotací z Evropské unie?

Ano.

V případě, že se stanete senátorem, budete pokračovat ve své dosavadní profesi?

Určitě budu, minimálně jako řadový záchranář. Mám svoji práci velmi rád a věřím, že je pro občany prospěšná. Pokud se stanu senátorem, zvážím, zda budu pokračovat také jako náčelník Horské služby, nebo zda se této zodpovědnosti vzdám.

(top)

Mladá fronta DNES, 16. 10. 2014, str. 02, Kraj Hradecký

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme