Blažek: Dobeš - já vlastně nevím, co chci

Komentář člena výkonného výboru TOP 09 Jiřího Blažka

12. 3. 2012

Ministr školství Dobeš zkouší naši trpělivost. Poslední kapky však už přetékají přes pomyslný pohár. Své křeslo ale opustit nehodlá. To raději odvolá to, co slíbil.

Zkrátíme ve škole přestávky, vysokoškoláci budou platit školné, peníze z EU vyčerpáme... To jsou jedny z mnoha prohlášení ministra Dobeše. Spíše je to plácání a plýtvání slovy. A když se studenti razantně ozvou, ministr stáhne uši a odvolá to, co před tím považoval za správné. Pokud manažer v soukromé sféře připraví neživotaschopný projekt a navíc je kvůli němu firma v existenciálním ohrožení, vina padá na něj. Ve veřejné správě to ale funguje jinak.

Je to tristní pohled. Ministr, který nestojí pevně na svých nohou a názory mění tak rychle, jako se mění na jaře počasí.

Ministra nezajímají potřeby studentů

Studenti neprotestují jenom proti školnému. Protestují proti chaotickým reformám a způsobům organizování školských samospráv. Studenti si dobře uvědomují, že reforma vysokého školství je potřeba. Ale ne pod vedením současného ministra Dobeše, který svými zmatky a chaotičností české školství spíše potápí, než pozvedá.

Jiří Blažek
krajský předseda TOP 09 na Vysočině

blog.idnes.cz, 12. 3. 2012

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme