Bezecný: Policie se chovala nestandardně

Rozhovor s poslancem Zdeňkem Bezecným

13. 7. 2012

Sociální demokraté chtějí vyvolat hlasování o nedůvěře vládě. Vadí jim mimo jiné to, že v kabinetu zůstává ministr financí Kalousek, který se údajně snažil ovlivnit vyšetřování kauzy letadel Casa. Sněmovní výbor pro bezpečnost /nesrozumitelné/ většinou opozice pak vyzval premiéra Nečase, aby ministra financí odvolal. Do sněmovny teď zdravím poslance za TOP 09 Zdeňka Bezecného. Dobrý večer.

Dobrý večer.

Pane poslanče, ministr financí a místopředseda vaší strany Miroslav Kalousek říká, že se stal brutálních policejních provokací. Vy tomu vysvětlení nebo zdůvodnění věříte?

Jestli věřím tomu, že se stal terčem provokací vim nebo věřím tomu, že se děje něco nestandardního.

Mohl by jste to rozvést. Myslíte nestandardního ze strany Miroslava Kalouska nebo ze strany policie?

Ze strany, ze strany policie. Svědčí o tom i dřívější vyjádření pana policejního prezidenta Lessyho, který naznačil možnost prostě zpočátku i vyhrožování. Potom ty výroky, výroky mírnil. Tyto výroky zazněly prostě týden po té, co se, co se staly a v určitém, určitém historickém politickém čase.

Vám nepřipadá jaksi podivné, že ministr financí volá různým policejním, policejnímu prezidentovi, policejnímu vyšetřovateli ohledně vyšetřování prostě toho případu v němž figuruje členka vaší strany, paní Parkanová?

Dneska zaznělo to vysvětlení ministra financí Miroslava Kalouska na jednání výboru a toto vysvětlení, vysvětlení nebo v tom vysvětlení bylo sděleno, že se z jeho strany nejednalo o žádný nátlak, a že samozřejmě důvodem toho volání bylo jenom upozornění vlastně na tu okolnost toho rozhovoru s vyšetřovatelem /nesrozumitelné/. Pane redaktore já se musím teďkon omluvit, protože jak jsem upozorňoval na tu situaci ve sněmovně tak se musím účastnit hlasování.

Jistě děkujeme pane poslanče a na shledanou.

Na shledanou.

Jan Richter

Český rozhlas 1 - Radiožurnál, 13. 7. 2012

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme