Válek: TOP 09 musí nabídnout budoucnost a perspektivu

24. 11. 2019

(projev kandidáta na místopředsedu TOP 09 Vlastimila Válka na 6. celostátním sněmu TOP 09)

Dámy a pánové, hezké stále ještě dopoledne,

až mě mrzí, že může být tak málo místopředsedů, protože zatím všichni ti, co mluvili, by dostali můj hlas. Teď nevím, co říci, abych tu situaci vám všem, co tady sedíte, ještě více neztížil. Mohu jen říci, co mohu slíbit. Vy, co mě znáte, tak víte, že držím slovo. Mě nezajímají nějaké dohody, mě nezajímají nějaké kuloární machinace, podám ruku a to platí. To se nezmění, vždycky to tak bylo, vždycky to tak bude a je mi jedno, jestli s tím mám úspěchy nebo neúspěchy, protože moje svědomí je daleko důležitější než cokoliv jiného. A jsem ochoten a připraven toto nabídnout TOP 09. 

Tak, jak jsem všechno ve svém životě dělal naplno, se teď snažím poslední dva roky dělat naplno politiku v Parlamentu a umožnila mi to TOP 09. Já si té příležitosti nesmírně vážím, protože jsem netušil, jak je ta práce zajímavá, jak je náročná a jak je užitečná. Mohu slíbit, že pokud budu zvolen jako místopředseda, budu samozřejmě podporovat předsedkyni, 1. místopředsedu, celý výbor, ale především budu podporovat TOP 09. A budu ji podporovat tím způsobem, aby se dostala tam, kam patří, aby se dostala do vládní koalice, aby prosazovala svůj program a myšlenky, které tu stranu dělají stranou, do které jsme vstoupili, do které jsme chtěli vstoupit a pro kterou jsme chtěli pracovat a pro kterou pracujeme.  

Mohu všem slíbit, že se rozhodně nestane, že by kvůli mně bylo neusnášeníschopné předsednictvo. To vám mohu slíbit a čestným slovem. Mohu vám slíbit, že své profesionální znalosti a odbornosti, to znamená zdravotnictví, dám ve prospěch TOP 09. Domnívám se, že jsme strana mladá, jsme strana, která umí a dokáže oslovit mladé voliče, dokáže oslovit studenty a musí jim nabídnout budoucnost a perspektivu. A této oblasti bych se chtěl velmi rád věnovat, chtěl bych se věnovat zdravotnictví, chtěl bych se věnovat oslovování vysokoškolských studentů. 

Prosím vás, zvažte svoji volbu, protože máte unikátní příležitost vybírat. To nebývá úplně běžné. A je to určitá daň tomu, že jsme demokratická strana, že nejsme hnutí, kde velitel určuje, kdo budou členové. Na druhé straně je tam obrovská odpovědnost, když máte možnost vybírat v demokratické straně, protože za svoji volbu nesete plnou odpovědnost. Už nikdy nebudete moci říkat, že za to můžou oni. To, co zvolíte, to, koho zvolíte, za to může každý z vás. Vybírejte dobře, máte z čeho vybírat. Pokud vyberete mě, velmi vám za vaši volbu děkuji.

Vlastimil Válek, kandidát na místopředsedu TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme