Pospíšil: Má role je sloužit TOP 09

24. 11. 2019

(projev kandidáta na místopředsedu TOP 09 Jiřího Pospíšila na 6. celostátním sněmu TOP 09)

Dámy a pánové, ještě jednou dobrý den,

já jsem své vyznání, své vidění světa a apozice TOP 09 zde včera popsal. A protože chci být fér vůči svým spolukandidátům a nechci mít výhodu tím, že jsem včera hovořil, tak budu hovořit pouze v několika větách.

Mým programem je jedno slovo – služba TOP 09. Já v dalších letech nechci kandidovat v žádných volbách, nekandiduji do čela TOP 09, abych nějakým způsobem budoval svou politickou pozici před dalšími volbami, ale kandiduji proto, protože chci dál sloužit TOP 09.

Já si velmi vážím toho, jaký tandem v posledních dvou letech jsme s Markétou Pekarovou Adamovou tvořili. Já jsem to tady včera nechtěl moc říkat, abyste to nevnímali, že tím ovlivňuji mimořádně férový a čestný souboj dvou kandidátů, ale musím na této půdě říci, že jak už jsem pár let v politice, tak v politice většinou neexistují přátelství. Můžete mít čestné, solidní vztahy, můžete být féroví, ale málokdy se můžete na svého politického kolegu, stranického kolegu, 100 % spolehnout. A já musím říci, že v případě Markéty Pekarové Adamové jsme takovýto profesní perfektní vztah měli. Markéta Pekarová Adamová celé dva roky stála při mně a pomáhala mi. A já jsem teď připraven jí to vrátit, splatit ten dluh, pracovat pro ni, pro naši novou šéfku TOP 09. Dělat vše pro to, aby byla lídrem strany, která v příštích parlamentních volbách uspěje.

Jsem proto připraven, pokud mě podpoříte, pracovat v týmu a pomáhat např. s volbami, které byly pro nás vždy obtížnou disciplínou, a to jsou krajské volby. Jako předseda jediného kraje, kde se krajské volby nebudou konat, jsem připraven pomáhat v těch krajích, kde nyní velmi těžce vyjednáváme koalice, a kde půjdeme za rok čestně soutěžit o hlasy našich voličů. Tady vidím svoji roli. Má role je sloužit TOP 09, pomáhat vedení a udělat vše pro to, aby Markéta Adamová Pekarová měla krytá záda.

Velmi si vážím toho, o čem jsem zde včera hovořil. Že celý souboj dvou výrazných osobností na předsedu TOP 09 probíhá noblesně, korektně a podle fair-play pravidel. A jsem velmi rád, že tento souboj probíhal noblesně a korektně i dnes.

Chci pogratulovat Tomáši Czerninovi a moc si vážím jeho slov o tom, která zde řekl. Kdy mnohokrát zdůraznil jednotu, sílu TOP 09 a to, že je připraven krýt Markétě záda. Tomáši děkuji za to, a já, pokud mě podpoříte, jsem připraven dělat to samé. A i když mě nepodpoříte, stejně to budu dělat. Budu novému vedení v jakékoliv pozici pomáhat, protože si myslím, že je to správné. Je to potřebné pro TOP 09 a je to potřebné pro Českou republiku.

Děkuji Vám, že jste měli vyslechli a pojďme dneska ukázat, že jsme vyspělá, noblesní strana a pojďme navolit silné vedení, které bude oporou Markétě a Tomášovi. Děkuji.

Jiří Pospíšil, kandidát na místopředsedu TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme