Weber: Potřebujeme stabilní středopravicové strany

23. 11. 2019

(zdravice předsedy poslaneckého klubu Evropské lidové strany v Evropském parlamentu Manfreda Webera na 6. celostátní sněmu TOP 09)

Vážená TOP 09, drazí přátelé, drahý Jiří, drahý Luďku, 

je mi líto, že zde v tento důležitý den nemohu být s vámi. Dovolte mi poblahopřát vám i vašemu končícímu předsedovi Jiřímu Pospíšilovi k vynikajícímu výsledku v květnových evropských volbách. Mimo jiné to ukazuje, že i v době, kdy jsme jak v Evropě, tak i v České republice pod neustálými útoky populistických stran, můžeme vyhrát. 

Potřebujeme stabilní středopravicové strany založené na hodnotách, jakými jsou svoboda jednotlivců, ochrana správných zásad demokracie a právního státu. 

V těchto dnech oslavujeme 30. výročí pádu berlínské zdi a také 30 let od sametové revoluce, která ukončila komunismus v bývalém Československu. Nesmíme zapomenout na ideály té doby a na lidi usilující o svobodu a vedení Václava Havla a dalších. Jejich úsilí mělo dopad i na celou Evropu, která se konečně sjednotila. 

Jako křesťanští středopraví demokraté máme povinnost nezapomenout na oběti minulosti, abychom mohli ochránit budoucnost a zajistit tak, že tyranie a válka se již do Evropy nikdy nevrátí. Děkuji vám za podporu a přeji vám vše nejlepší.

Manfred Weber, předseda poslaneckého klubu Evropské lidové strany v Evropském parlamentu

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme