Klíma: Neuhněme ze zodpovědné proevropské politiky

27. 11. 2017

(projev kandidáta na místopředsedu TOP 09 Pavla Klímy na 5. celostátním sněmu TOP 09)

Dámy a pánové, kolegové v TOP 09,

Jmenuji se Pavel Klíma, je mi 46 let, jsem ženatý, mám tři děti.  Patnáct let pracuji jako ředitel školy a školky v městysi Malšice na Táborsku, dvanáctým rokem jsem členem místního zastupitelstva. Jsem aktivním malířem, jsem členem několika výtvarných uskupení. Kurátorsky řídím výstavní činnost Galerie Malšice.

V TOP 09 již druhé období působím jako předseda regionu Táborsko a jako místopředseda jihočeské TOP 09. V roce 2016 jsem byl senátním kandidátem TOP 09 v Táboře. V loňských krajských volbách jsme kandidovali v trojkoalici mj. i se STAN, celkově jsme získali 5 mandátů, z toho 3 mandáty pro TOP 09.

Letos jsem vedl jihočeskou kandidátku do sněmovny. Přestože mně osobně chybělo na poslanecký mandát 207 kroužků, jsem rád, že jsme do sněmovny jako Jihočeši poslali profesora Františka Váchu. Tento případ zmiňuji především jako důkaz toho, že je třeba otevírat i nadále kandidátky TOP 09 kvalitním nestraníkům. I díky tomuto otevřenému přístupu jsme po Praze a Středočeském kraji uhráli pro TOP 09 třetí nejlepší výsledek a říkáme si o funkci místopředsedy TOP 09. Jsme týmoví hráči, kampaň jsme nevedli jen pro lídra, na jihu Čech už voliči chápou, že nejsme stranou jednoho muže, a ocenili to. Tím plynule přecházím k důvodům své kandidatury na místopředsedu TOP 09, k důvodům, proč jihočeská TOP 09 vysílá právě mne, Pavla Klímu, ředitele školy, malíře.

V kampani jsem zastupoval TOP 09 ve všech celostátních debatách o školství. Je to téma, které před volbami až neočekávaně silně rezonovalo společností a já chci i nadále TOP 09 v otázkách školství reprezentovat. Ono rozhodující procento navíc oproti ostatním krajům jsme uhráli i díky spolupráci s kvalitní online marketingovou agenturou, tyto zkušenosti rád přenesu do fungování celostátních kampaní.

Na závěr mi dovolte čtyři poselství:

1. Neuhněme. Neuhněme především ze zodpovědné proevropské politiky. Lidé oceňují naše pevné postoje. Již zde padly údaje o množství nových přihlášek, já jen dodám, že jen v mém okrese Tábor jich od voleb přišlo osm a lidé zdůvodňují svoji přihlášku právě jasnými nepopulistickými názory TOP 09.

2. Buďme jednotní. Sněm si demokraticky zvolil předsedu a 1. místopředsedu. Duo Pospíšil - Pekarová-Adamová nás musí reprezentovat společně. Vážím si slov Jiřího Pospíšila o nutné spolupráci s Karlem Schwarzenbergem a Miroslavem Kalouskem. Při vší úctě ke všem jmenovaným chci, aby zde zaznělo nahlas, že většina z nás vstoupila to TOP 09 kvůli hodnotám a myšlenkám, které formuloval právě Miroslav Kalousek. A toho se nezbavíme, i kdybychom stokrát prošli dezinfekčním rámem, a já se ho ani zbavovat nechci. V předsednictvu chci pomáhat komunikační jednotě našeho vedení.

3. Spolupracujme s mladými lidmi v TOP týmu. V Jihočeském kraji je spolupráce bezvadná, někteří z nich sedí i v tomto sále a já jim za jejich práci v kampani ještě jednou děkuji. Fungování TOP týmu je jeden z úkolů, který zde před dvěma roky zazněl z úst Markéty Adamové a byl bezezbytku splněn. Především pozvěme mladé `topáky` na kandidátky již příští rok v komunálních volbách.

4. Soustřeďme se na práci v regionech. V každém okrese musí svítit alespoň jedna svíčka kvalitního člena TOP 09. Prosím nového předsedu, aby pokračoval ve své práci a objížděl trpělivě ona zapomenutá světla, Jakuby Demly TOP 09, a pomohl jim svojí účastí před příštími komunálními volbami. Musejí dostat podporu morální i odborně mediální. Není správné, aby si regiony musely vymýšlet svoji kampaň samy, když na centrále sedí odborníci. Soustředění se na Prahu jako baštu TOP 09 má logiku, ale vidíme, kam vede podcenění regionálních hlasů. A ty se musejí opírat právě o podporu regionálních osobností. Jak jsem řekl, v každém okrese minimálně jedna svíčka!

Dámy a pánové, kolegové v TOP 09,

Nehlásím se o vizitku místopředsedy TOP 09, nabízím svoji práci.

Děkuji za pozornost a užijme si volební sněm.

Pavel Klíma, krajský zastupitel TOP 09 v Jihočeském kraji

Štítky
Osobnosti: Pavel Klíma
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme