Gábor: Věříme ve svobodu a demokracii navěky

27. 11. 2017

(projev kandidáta na člena předsednictva TOP 09 Františka Gábora na 5. celostátním sněmu TOP 09)

Dobrý den dámy a pánové,

jmenuji se František Gábor. Jsem dlouholetým členem strany TOP 09, jsem zastupitelem města Liberec a jsem předsedou krajské organizace TOP 09 v Libereckém kraji.

Co mohu o sobě říct, co vám nabízím? Sloužil jsem v naší armádě. V průběhu desetileté služby jsem se zúčastnil v řadách československého samostatného praporu války v Perském zálivu a operací Pouštní štít a Pouštní bouře. Jsem tedy válečným veteránem. Dlouhodobě působím v Československé obci legionářské a byl jsem u vzniku myšlenky důstojné připomínky stého výročí vzniku naší republiky. Myslím si, že to se podařilo.

V současné generaci občanů musíme dokázat probudit a povzbudit zdravého ducha vlastenectví, a to bez populismu a falešných slibů, neboť není svobody bez pravého vlastenectví, bez lidí připravených tuto svobodu a demokracii hájit, bez vojáků, kteří slouží své zemi a pomáhají budovat bezpečnější svět pro všechny bez rozdílu.

Pokud dostanu vaši důvěru, budu se v předsednictvu strany věnovat práci v oblasti obrany a bezpečnosti. Na závěr mi dovolte několik slov z odkazu legionářů:

Věříme, že národ náš zůstane-li věren ideálům, jenž přivedli ho k vítězství, slavně odolá i na příště všem útokům a nebezpečím a půjde nezadržitelně vstříc skvělé budoucnosti. Věříme v demokracii, věříme ve svobodu, ve svobodu navěky.

Děkuji vám.

František Gábor, KRAJSKÝ PŘEDSEDA TOP 09 V LIBERECKÉM KRAJI