× Staňte se našimi členy!

TOP 09: Žádáme o mimořádnou schůzi sněmovny. Jde o bezpečí našich občanů

9. 2. 2016

TOP 09 bude usilovat o svolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny k bezpečnostní situaci. Poslanci koalice dnes nepodpořili zařazení mimořádného bodu k úniku informací z Bezpečnostní rady státu.

Jsme přesvědčeni, že jakákoli vláda, pravicová nebo levicová, za prvořadý úkol vždy považuje bezpečí svých občanů. A pokud je toto bezpečí sníženo, máme právo slyšet, co vláda udělá, aby minimalizovala škody způsobené svými chybami. Protože vláda odmítla zařadit mimořádný bod na jednání sněmovny, nezbývá nám, než vyzvat vládu, aby nám odpověděla na mimořádné schůzi,“ řekl dnes předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

TOP 09 je přesvědčena, že vláda únikem citlivých informací kolem vyjednávání o rukojmích ohrozila české občany a oslabila vztahy se spojenci. Navíc selhala také v mezinárodním boji proti terorismu.

Snažili jsme se vládě i veřejnosti říct, že jakkoli jsou na program schůze zařazeny závažné body, neexistuje větší priorita, než bezpečnost občanů České republiky. Daleko podstatnější než bezpečnost občanů České republiky je však pro vládu zřejmě elektronická evidence tržeb nebo desetiprocentní sazba pro pivo Agrovar,“ doplnil Miroslav Kalousek.

Ke svolání mimořádné schůze sněmovny je třeba 40 podpisů poslanců. TOP 09 dnes bude mít k dispozici podpisy poslanců klubu TOP 09 a Starostové. „Doufám, že mezi kolegy najdeme dalších 14 statečných pro svolání schůze,“ uzavřel předseda TOP 09.

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 9. února 2016