Jaroslav Lobkowicz

Kandidát do Senátu za obvod č. 8 - Rokycany

Narodil se 16. 8.1942 v Plzni jako druhý nejstarší z 5 dětí, maturoval v Plzni v roce 1959.

Z kádrových důvodů nemohl Jaroslav Lobkowicz studovat vysokou školu, vyučil se tedy televizním opravářem. Po dvou letech na vojně pracoval v Televizní službě v Plzni.

Od roku 1968 žil v Mnichově. Vystudoval elektrotechniku na Technische Universität v Mnichově, studium ukončil v roce 1972. Pracoval u firmy Siemens.

V restituci mu byl vrácen částečně zdevastovaný rodinný majetek zejména v Plzni-Křimicích, na kterém hospodaří. Zpočátku do Čech dojížděl, v roce 1993 se přestěhoval i s rodinou do České republiky. Podniká v zemědělství a potravinářském průmyslu.

Jaroslav Lobkowicz je ženatý a má tři syny. Nejstarší syn Vladimír má 2 děti a v roce 2012 přebral správu nad rodinným majetkem. Druhý syn Jaroslav vstoupil do řádu a v současné době žije v Paříži. Nejmladší Filip má dvě 2 děti a pracuje v bankovním sektoru ve Frankfurtu nad Mohanem.

V komunálních volbách v roce 1994 byl zvolen do Zastupitelstva města Plzně, byl členem Rady města Plzně a předsedou Komise pro partnerské vztahy Rady. Členem Zastupitelstva města Plzně byl i po komunálních volbách roku 1998. Ve volbách 1998 byl Jaroslav Lobkowicz zvolen poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Pracoval ve dvou výborech: zemědělském a pro evropskou integraci. Svůj mandát obhájil v roce 2002. V roce 2008 byl zvolen do krajského zastupitelstva Plzeňského kraje.

V květnových volbách 2010 do Poslanecké sněmovny byl zvolen poslancem. Jaroslav Lobkowicz je místopředsedou Výboru pro evropské záležitosti a členem Zemědělského výboru. Je předsedou Francouzské aliance v Plzni.

Hovoří německy, francouzsky a anglicky.

Rozhovory a komentáře

Lobkowicz: Měnit charakter národa trvá mnohdy dlouho. Věřím, že k tomu dojde

31. 12. 2018
"Měnit charakter národa trvá mnohdy dlouho. Věřím, že k tomu dojde," říká krajský zastupitel za TOP 09 Jaroslav Lobkowicz.
Číst více

Lobkowicz: Komunisté věděli, že jednají protiprávně

12. 3. 2018
Za takzvaný třídní boj skryli komunisté po roce 1948 celou řadu zločinů. O svůj zámek a pozemky přišla šlechtická rodina Lobkowiczů z Křimic.
Číst více

Medailonek

Pozvat do obýváku

"Chci Vás zastupovat co nejlépe. Zajímají mne Vaše názory na současné dění v regionu, a proto Vás rád přijedu navštívit."

Kde můžete potkat...

TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram