JUDr. Helena Chudomelová

volební obvod III.

Narodila jsem se 15.5.1951 v Praze. Matka úřednice, otec technik. Mám o 4 roky mladšího bratra.

Po ukončení základní devítileté školy v Karlíně v roce 1966 jsem byla přijata na Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Ječné ulici v Praze, kde jsem v roce 1970 maturovala. Poté jsem nastoupila jako samostatná laborantka ve Výzkumném ústavu telekomunikací ve Strašnicích. V roce 1972 jsem byla přijata na Právnickou fakultu University Karlovy, kde jsem v roce 1978 absolvovala a v roce 1982 složila rigorózní zkoušku. V roce 1978 jsem nastoupila jako právnička do Pražského kulturního střediska a setrvala tam do roku 1991. V roce 1979 jsem se vdala. Téhož roku se nám narodila dcera, o tři roky později syn a v roce 1988 další syn.

V roce 1989 jsem se zapojila do práce Občanského fóra, za které jsem byla kooptována v únoru 1990 do poslaneckého sboru národního výboru v Modřanech. V komunálních volbách na podzim 1990 jsem byla zvolena do zastupitelstva městské části Praha – Modřany a v roce 1992 jsem byla zvolena zástupcem starosty. V této funkci působím nepřetržitě dodnes. Ani moje kompetence se v průběhu času příliš neměnily, mám na starosti územní plánování, resp. územní rozvoj městské části, hospodaření s obecními byty včetně privatizace obecního bytového fondu, sport a volný čas a protidrogovou problematiku. Při svém působení na radnici Prahy 12 jsem také složila zkoušky a jsem advokátka, nicméně z důvodu funkce zástupce starosty jsem si advokátní praxi nechala u Advokátní komory ČR pozastavit a nevykonávám ji.

V roce 1994 jsem vstoupila do politické strany Občanská demokratická aliance, kde jsem byla až do roku 2005, kdy jsme hromadně přešli do politické strany Evropští demokraté, posléze, po sloučení politických stran, SNK Evropští demokraté. V této politické straně jsem setrvala do roku 2009, kdy jsem k 31.12. ukončila své členství a v únoru 2010 jsem se stala členkou politické strany TOP 09, kde vykonávám funkci předsedkyně regionální organizace v Praze 12.

Od 13 let jsem závodně, posléze i vrcholově, provozovala rychlostní kanoistiku za Klub vodních sportů v Praze 4 - Podolí, po ukončení závodní činnosti jsem s manželem jezdila turisticky na divoké vodě, nyní je mým oblíbeným sportem především turisticky cyklistika, vysokohorská turistika a, opět závodně, jsem se stala členkou veteránské posádky dračí lodě. K mým dalším zálibám patří knížky, tanec a štípání dříví na chalupě.

Své zkušenosti z osmnáctiletého působení ve funkci zástupce starosty městské části bych ráda uplatnila ve prospěch TOP 09 i jako členka Zastupitelstva hl.m. Prahy.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme