Magistrát a Praha 3 jednali o budoucnosti nákladového nádraží Žižkov

11. 6. 2019

Pravidelné schůzky kvůli budoucnosti nákladového nádraží Žižkov plánují zástupci Prahy 3, hlavního města a největších vlastníků pozemků na nákladovém nádraží – Central Group, Sekyra Group a Penta Investments, kteří se sešli minulý týden.

„Probíhá mnoho separátních schůzek a je odvedeno množství práce, považoval jsem však za nutné všechny hlavní aktéry a vlastníky koordinovat na jednom setkání,“ konstatoval náměstek primátora Petr Hlaváček (TOP 09 a STAN – Spojené síly pro Prahu).

„Chceme, aby byla vypracována podrobná územní studie. Musí existovat vzájemná shoda všech subjektů na vzniku občanské vybavenosti a dopravní infrastruktury,“ řekl starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09).

Ředitel Institutu plánování a rozvoje Praha Ondřej Boháč připomněl, že areál je jednou z nejvýznamnějších transformačních ploch širšího centra.

„K přeměně bývalých nádraží na nové čtvrti dochází v posledních letech i v jiných evropských městech. Zmínit lze třeba londýnské nádraží King’s Cross, Europaallee v Curychu či Wiener Hauptbahnhof,“ dodal.

Zastupitelstvo Prahy 3 dnes projedná připomínky k příslušné změně územního plánu, která jde do tzv. společného jednání. Veřejnost ji může připomínkovat 30 dní od vypsání.

Zdroj: Právo (11.6.2019)

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme