Hroza: kultura na Praze 4 žije!

13. 11. 2019

Praha 4 je nejlidnatější městskou částí a přáli bychom si, aby tomu odpovídala kulturní nabídka v naší obci. Nepovažuji rušení kulturních akcí za šťastný nápad jen proto, že jejich zakladatelem byla jiná politická reprezentace na radnici. Proto jsem se rozhodl některé kulturní akce obnovit, jiné naopak proměnit, ale zachovat. Příkladem je obnovení kdysi oblíbeného Svatováclavského velebení v Parku Na Jezerce.

Návštěvnost této rodinné akce po čtyřleté pauze nám dala jednoznačně za pravdu, že její obnovení má smysl a že má mezi občany Prahy 4 mnoho příznivců. Úspěch měly i hojně navštívené Nuselské pivní slavnosti. Vzhledem k nepřejícímu počasí nás v tomto případě počet návštěvníků mile překvapil. Příští rok bychom rádi udrželi vysokou úroveň vystupujících hudebních skupin a divadel, ale rádi bychom dále posílili lokální charakter akcí pozváním dalších místních výrobců i občerstvení.

Divadlo Na Jezerce čeká minimálně dalších deset sezón

Podařilo se nám dotáhnout do úspěšného konce prodloužení nájemní smlouvy s Divadlem Na Jezerce na dalších deset let. Mám z toho radost nejen jako místostarosta pro kulturu, ale hlavně jako divák. Divácky jeden z nejúspěšnějších divadelních souborů v Praze si zcela určitě zaslouží naši dlouhodobou podporu. Divadlo působí na území městské části Prahy 4 od roku 2004 a za uplynulých patnáct let si na tisíce představení a repríz našel cestu téměř rovný milion diváků.

Branické divadlo bude znovu otevřeno

Po několika neúspěšných výběrových řízeních na provozovatele Branického divadla v minulých letech zdědila současná rada města divadlo uzavřené. Vyhlášená soutěž na nového nájemce ne zcela odpovídala našim představám a nepovažovali jsme za správné, aby komise posuzující přihlášené uchazeče byla tajná. Nakonec jsme se dohodli z časových důvodů probíhající výběrové řízení nerušit, pouze doplnit odbornou komisi o další nezpochybnitelné osobnosti zabývající se profesně divadlem a po dohodě s nimi zveřejnit jejich jména, aby bylo jasné, že výběr probíhá zcela transparentně. Tato komise již zakončila svou činnost a doporučila radě městské části výběr jednoho z uchazečů. Tento výsledek byl na rozdíl od minulého výběrového řízení projednán na veřejně přístupné komisi pro kulturu a jednomyslně akceptován. Věřím, že tento výběr podpoří na nejbližší radě i moji kolegové a že se tak občané Prahy 4 mohou už brzy těšit na otevření Branického divadla novým nájemcem.

Zdroj: Tučňák, Praha 4

Štítky
Osobnosti: Michal Hroza
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme